Split - Trogir

Cjelodnevni izlet

Split - Trogir
Polazak
09:00 - 17:00
Prijevoz
Autobus
Trajanje
7 sati
Destinacija
Split - Trogir
Min osoba
4
Termini

Na upit!

Cijena
od €98,88 (745,00 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:

Polazak autobusom iz Vodica/Šibenika/Primoštena u jutarnjim satima. Vožnja Jadranskom magistralom. Dolazak u Trogir, razgled grada Trogira-stare gradske jezgre uz pratnju stručnog vodiča. Posjet trogirskoj katedrali Sv. Lovre. Slobodno vrijeme do polaska za Split. Dolazak u Split te razgled Splita uz pratnju vodiča, posjet Doklecijanovim podrumima i katedrali Sv. Duje (uz nadoplatu za ulaznice). Slobodno vrijeme. Povratak prema Vodcama u poslijepodnevnim satima.

Split, grad pod zaštitom UNESCO-a, mnogi nazivaju "najljepšim na svijetu". Ovaj vječno mlad grad s oko 300.000 stanovnika u široj okolici, koji mu daju topli mediteranski temperament, živi svojim urbanim ritmom već 1700 godina, obiluje mnogim kulturno - povijesnim spomenicima, a jedan od najboljih primjera je nadaleko poznata Dioklecijanova palača.

Palača je najznačajniji spomenik rimske arhitekture na istočnoj obali Jadrana. Sagrađena je oko 300. godine, a ima tlocrt nepravilna četverokuta. Peristil je središnji slobodni prostor palače. Na istočnoj strani Peristila je mauzolej cara Dioklecijana, danas katedrala sv. Dujma.

Split se smjestio na najtoplijem području sjeverne obale Sredozemlja, u samom središtu Jadranske obale. Njegova blaga klima sa 2700 sunčanih sati godišnje, pretvara ga i usred zime u oazu u kojoj se u zavjetrini može uživati na suncu.

 

Trogir, grad poput palače: mnogi su pjesnici pokušali riječima opisati opčinjenost povijesnim gradom Trogirom. I svi su zaključili: mora ga se doživjeti, udahnuti njegov miris, kako bi se ga zavoljelo. No kad su to učinili, zaljubili su se u nj jednom zauvijek. Kamene kuće, njegovane s puno ljubavi, odišu dubokim mirom. A igra svjetla i sjene, koja se mijenja ne samo dnevno, već gotovo svakoga sata, plete svakog posjetitelja u svoju mrežu, kako na trgovima, koji uvijek vrve ljudima iz svih krajeva svijeta, tako i u bezbroj uličica, koje se doimaju kao da su sasvim napuštene. Taj fenomen izaziva u nama želju da ostanemo ovdje zauvijek Trogir nije 1998. godine uzalud proglašen gradom svjetske kulturne baštine.

Cijene i uvjeti:
  • CIJENA: 732,00 KN/OSOBA
  •  Minimalni broj osoba za realizaciju: 4
  • Vožnju kombijem/autobusom
  • Stručni vodič za Trogir i Split
  • Osvježavajuće piće
  • obrok
  • ulaznice
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.