Rim - 4 dana avionom!

3.1.2022

RIM - 4 dana avionom! RIM - 4 dana avionom! RIM - 4 dana avionom! RIM - 4 dana avionom! RIM - 4 dana avionom!
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
4 dana
Destinacija
Rim
Min osoba
15
Termini

3.1.2022.

Cijena
od 2.290 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. Dan ZAGREB/SPLIT-RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.35h. Po dolasku u 17.05h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s voditeljem putovanja do Španjolskog trga, pješice i s javnim prijevozom. Na putu ćemo proći uz Trg Republike; ulicu Nazionale; Kvirinalsku palaču, jednu od službenih rezidencija Predsjednika Italije; barokni dragulj Fontanu di Trevi… Španjoslki trg je jedan od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. Dan RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij,  najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti ili pak posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. DAN RIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. DAN RIM – SPLIT – ZAGREB

Doručak te odlazak u razgled obližnje rimske prvostolnice, bazilike sv. Ivana Lateranskog (katedrale grada Rima). U poslijepodnevnim satima prijevoz do tračne luke. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00 sati, s međuslijetanjem u Splitu. Očekivani dolazak u Zagreb u 20.35 sati. Završetak programa.

Vrijednost više:
Odličan novoobnovljeni hotel na centralnoj lokaciji, popust za dijete do 500 kn, poklon za svakog putnika!

Red letenja:

OU380
Zagreb    14.35          Rim 17:05     (polazak iz Splita u 15:55)

OU381
Rim         18:00         Zagreb 20:35 (povratak u Split u 19:10)

KORISNE INFORMACIJE:
- Službeno ime države: Republika Italija
- Geografski položaj: država u južnoj Europi, sastoji se od Apeninskog poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. - - Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan potpuno su okružene državnim teritorijem Talijanske Republike.
- Broj stanovnika: oko 62.246.000 (podatak iz 2018.god).
- Površina: oko 301.230 km2
- Glavni grad: Rim, cca. 2.9 milijuna stanovnika (2018. god.)
- Klima: na sjeveru i unutrašnjosti kontinentalna, dok primorskim dijelovima Ligurije i većim dijelom Apeninskog poluotoka južno od Firence vlada klasična mediteranska klima.
-Službeni jezik: talijanski
- Religija: katolici 87,8%, protestanti 1,4%, pravoslavci 1,6%, muslimani 1,9%, ostali oko 5,9% (2006. godina)
- Novčana jedinica: Euro
- Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
- Pozivni broj zemlje: +39
- Hrana i piće: talijansku kuhinju karakteriziraju mediteranska prehrana i bez sumnje je jedna od najpopularnijih kuhinja zapadnog svijeta. Pizze (Margherita s umakom od rajčice, mozzarellom i bosiljkom), tjestenina (u Rimu posebno alla carbonara), gelato, tiramisu, sir, vino….
- Kupovina: Italija je meka za ljubitelje kupovine. Kupuju se kožni proizvodi/kožna galanterija, keramika (ručno izrađene i oslikane zdjele, tanjuri, pladnjevi, nakit od koralja, umanjeni moeli poznatih znamenitosti… Radno vrijeme trgovina u većim gradovima je uglavnom od 09.00h do 13.00h i ponovno od 16.00h do 20.00h svaki dan, dok veći supermarketi rade od 09.00h do 20.00h radnim danom i subotom, te od 09.00 do 13.00h nedjeljom.
- Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
- Odjeća i obuća: savjetujemo laganiju, ugodnu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput pulovera ili vjetrovki. Primjerena garderoba potrebna je za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena, duge hlače…). Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.
- Električni napon: 220 V
- Napojnice: ako ste zadovoljni pruženom uslugom uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu, taksiju…

NAPOMENE:
- Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.
- Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Cijene i uvjeti:

POSEBNA PONUDA: 2.290, 00 kn

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 2.490,00 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 2.690,00 kn
REDOVNA CIJENA: 2.890,00 kn

-Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
-Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku;
-Smještaj u Rimu u hotelu The Cross 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
-Razglede prema programu;
-Voditelja putovanja iz Zagreba;
-Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

- Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.190 kn
- Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
- Obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu po osobi i noćenju u iznosu od 4 € (hoteli 3*),
- Doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn;
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
- Doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
- Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
- Putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-11,99 godina: 500 kn
Stariji od 12 godina:     300 kn

Napomena:
Za smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (prijava prilikom rezervacije, uz minimum 10 osoba):
- Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 350 kn (uključena ulaznica, najam slušalica i rezervacija termina, lokalni vodič, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja.

Informativne cijene ostalih individualnih ulaznica po osobi:
- Koloseum, Forum Romanum i Palatino: 16 €, odnosno 22 € s pristupom areni
- Kupola bazilike sv. Petra 10 € liftom, 8 € stubištem
- Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 6 €
 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.