Pariz - 5 dana avionom polazak iz Zagreba, Splita i Zadra!

07.06. - 11.06./20.06. - 24.06.2023.

Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra! Pariz - 5 dana avionom iz Zagreba, Splita i Zadra!
Polazak
Zagreb/ Split / Zadar
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Pariz
Min osoba
20
Termini

07.06. - 11.06.

20.06. - 24.06.

Cijena
od €759,00 (5.718,69 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB - PARIZ let, noćenje

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU470 za Pariz u 9.05 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Po dolasku u Pariz slijedi panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Cœur  - crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

2. DAN PARIZ doručak, noćenje

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do jednog od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a  sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate - kod prijave). Noćenje.

3. DAN PARIZ - (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; izlet u VERSAILLES) doručak, noćenje

Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja preporučujemo vam odlazak javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca povratak u Pariz. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašicom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje.

4. DAN PARIZ - fakultativni izlet DISNEYLAND PARIS doručak, noćenje

Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Disneyland Pariz sastoji se od dva tematska parka; Disneyland Park i Walt Disney Studios Park. Ulaznice se mogu kupiti ili samo za jedan ili za oba parka. Povratak u Pariz prema želji. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha... odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje "grada svjetlosti". Noćenje.

5. DAN PARIZ - ZAGREB doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe ili dodatne posjete muzejima, trgovinama, caféima ili restoranima. Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 18.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

Na polascima 29.10.,16.11.2022.,5.1. i 21.2.2023.: Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 12.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 14.15 sati.

Ovisno o terminu putovanja, raspored obilazaka bit će prilagođen radnom vremenu muzeja i kulturnih ustanova u Parizu i okolici.

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda, i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija.Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija" Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procjenjuje se na 2 250 000, ali metropolitansko područje naseljava više od 12 milijuna stanovnika, kao najnaseljenije metropolitansko područje u Eurozoni. Kao važno naselje tijekom više od dva milenija, Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od najvažnijih gradova na svijetu.

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

- Cabaret show Moulin Rouge: 132,00 €/ 994,55 kn (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave)

- Plovidba brodom po rijeci Seine: 16,00 €/ 120,55 kn

- Jednodnevna ulaznica za Disneyland (1 park: Disneyland Park): 99,00 €/ 745,92 kn za odrasle, 92,00 €/ 693,17 kn za djecu 3-11 godina

- Jednodnevna ulaznica za Disneyland (2 parka: Disneyland Park i Walt Disney Studios Park.): 125,00 €/ 941,81 kn za odrasle, 116,00 €/ 874,00 kn za djecu 3-11 godina

- Muzej Louvre (s rezervacijom termina): 17,00 €/ 128,09 kn. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora.

- Dvorac Versailles: do 1.aprila: 28,00 €/ 210,97 kn odrasli od 26 godina, osobe i djeca do 25 godina gratis. Od 1.aprila 35,00€/ 263,71 kn za odrasle od 26 godina, 12,00 €/ 90,41 kn za djecu i mlade od 6 do 25 godina, besplatan ulaz za djecu do 6 godina. Ulaznica uključuje posjet dvorcu bez čekanja u redu (unaprijed određena satnica),  audio-vodiča, pristup imanju Trianon, privremene izložbe postavljene u dvorcu, Vrtove dvorca te park.

VAŽNA NAPOMENA : gratis ulaznice ili ulaznice s popustom, za djecu i mlade, kod posjeta Louvru i Versaillesu, vrijede samo za građane Europske Unije!

 

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (prema stanju iz srpnja 2022. godine - podložno promjeni):


Eiffelov toranj: 9.30 – 22.45 sati, u ljetnom periodu od sredine lipnja do kraja kolovoza od 9.00 – 23.45 sati.
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,70 € - 26,80 €, preporučujemo da iste kupite unaprijed online putem službene stranice https://ticket.toureiffel.paris/en ili na licu mjesta na blagajnama u podnožju tornja uz moguće dulje čekanje u visokoj sezoni (lipanj – rujan). Ulaznice nije moguće kupiti u agenciji.

 

Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. www.louvre.fr


Muzej D'Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). Cijena ulaznice: 13 €
www.musee-orsay.fr

 

Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. en.chateauversailles.fr

Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici:

https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/


Gradski prijevoz

Informativne cijene karata:

Jednokratna karta za metro: 1,90 € (za 2 zone); karnet od 10 karata: 16,90 € (za 2 zone)

 

Hotel u Parizu:

ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili sličan

https://all.accor.com/hotel/0771/index.en.shtml?

Adresa: 4 Boulevard de Neuilly, La Défense 1 - Pont de Neuilly, 92081 Courbevoie, Paris

Hotel se nalazi 100 metara od postaje podzemne željeznice Esplanade de la Défense – linija 1 metroa koja povezuje direktno s centrom grada (Arc de Triomphe, Champs-Elysées, Louvre, Châtelet,..)

 

COVID-19 INFORMACIJE: Od 1.8.2022. ukinute su sve Covid mjere za ulazak u Francusku.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Francusku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

   
     

 

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines / Air France

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE  – 420,00 kn (55,74 EUR) ukupno sa svim zrakoplovnim pristojbama (raspoloživost i potvrda letova na upit) 

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Polazak:26. 05. Pet.: 09:05 - 11:05                                                   Povratak: 30. 05. Uto.: 18:30 - 20:15
              Zagreb - Paris (Charles de Gaulle)                                       Paris (Charles de Gaulle)-Zagreb
             Trajanje leta : 02:00                                                               Trajanje leta : 01:45

Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                         Polazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA
Dolazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA                 Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Polazak:07. 06. Sri.: 09:05 - 11:05                                                   Povratak:11. 06. Ned.:18:30 - 20:15            
             Zagreb - Paris (Charles de Gaulle)                                       Paris (Charles de Gaulle)-Zagreb
             Trajanje leta : 02:00                                                              Trajanje leta : 01:45

Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                        Polazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA
Dolazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA                Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Polazak:20. 06. Uto.: 09:05 - 11:05                                                 Povratak:24. 06. Sub.: 18:30 - 20:15
             Zagreb - Paris (Charles de Gaulle)                                      Paris (Charles de Gaulle)-Zagreb
             Trajanje leta : 02:00                                                             Trajanje leta : 01:45

Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                       Polazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA
Dolazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA               Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

COVID 19

 • 1.8. ukinute su sve COVID mjere za ulazak u Francusku

  Više informacija na poveznici: LINK

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! 48 sati prije putovanja dobit ćete završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Cijene i uvjeti:
 • Sri, 7. LIP 2023 - Ned, 11. LIP 2023

Dvokrevetna soba, Hotel ibis La Défense Centre 3*, Noćenje s doručkom

1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN


UKUPNA CIJENA ZA DVIJE ODRASLE OSOBE:1.518,00€/11.437,37KN

 • Uto, 20. LIP 2023 - Sub, 24. LIP 2023

Dvokrevetna soba, Hotel ibis La Défense Centre 3*, Noćenje s doručkom

1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN


UKUPNA CIJENA ZA DVIJE ODRASLE OSOBE:1.518,00€/11.437,37KN

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 200,00 €/ 1.506,90 kn
 • doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od 60,00 € / 452,07 kn (isključivo na letovima Croatia Airlinesa; raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Popust za treći ležaj:

 • dijete do 12 godina 20% popusta na trećem ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
  Treći ležaj nije primjeren za smještaj osobe starije od 12 godina.

 

 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • četiri noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili sl. u Parizu
 • boravišnu pristojbu
 • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 198,00 €/ 1.491,83 kn
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.