ADVENT U BUDIMPEŠTI 2020.– 1 dan autobusom

ADVENT U BUDIMPEŠTI  2020.– 1 dan autobusom ADVENT U BUDIMPEŠTI  2020.– 1 dan autobusom ADVENT U BUDIMPEŠTI  2020.– 1 dan autobusom
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Autobus
Trajanje
1 dana
Destinacija
Budimpešta
Min osoba
40
Termini
28.11.2020.
05.12.2020.
12.12.2020.
19.12.2020.

Cijena
od 220 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA - ZAGREB

Polazak autobusa u 05:00 sati iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na autocesti za putnike s područja Varaždina uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja. Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera i blizu jezera Velence do Budimpešte. Panoramski razgled grada: Citadela  - povijesni Budim s Kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom - mostovi na Dunavu - Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara - avenija Andrassy najljepša gradska palača sa sjajnim palačama i Operom. Po dolasku u gradsko središte šetnja do impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i šetalištem uz Dunav i do prekrasne zgrade zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet božićnim sajmovima, ručak, posjete muzejima ili šetnju. Moguć fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu (doplata a licu mjesta). Uz čašu šampanjca uživat ćete u doživljaju prekrasne osvijetljene i ukrašene  mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Odlazak iz Budimpešte u 18.30 sati. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraće zaustavljanje putem. Povratak u Zagreb u kasnim satima.

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.
Cijene i uvjeti:

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 220 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 250 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta    Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom  prema programu putovanja
• turističkog pratitelja tijekom puta
• panoramski razgled grada 
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
• Putno zdravstveno osiguranje
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• fakultativnu vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 15 EUR (doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.