Istanbul - 5 dana

hotel 4*/ 5* na odličnoj lokaciji, uključena boravišna pristojba, karta javnog prijevoza gratis, popust za dijete do 265,45 € (2.000 kn), poklon za svakog putnika

ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana ISTANBUL - 5 dana
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
20
Termini

08.11.| 15.11.

 22.11.| 29.11.2023.

Cijena
od €555,00 (4.181,65 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 08.50h. Po dolasku u Istanbul u 11.55h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje.

2. dan ISTANBUL

Doručak i odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

3. dan ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Odlazak potom kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula, do grandiozne džamije Çamlıca, najveće u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika, od koje se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Slijedi panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od tradicionalnih restorana u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske.  Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Nakon doručka mogućnost posjete Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo da poslijepodne iskoriste za posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Predvečer mogućnost fakultativne posjete Hodjapasha plesnom kazalištu, kulturnom centru smještenom u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Derviši će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju, uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, vrtnjom i plesom izvode tradicionalni duhovni Sema ritual. Noćenje.

5. dan ISTANBUL - ZAGREB

Nakon doručka predlažemo odlazak do Ortaköya, jedne od najpopularnijih i najživljih gradskih četvrti smještenoj tik uz Bospor, točnije ispod prvog Bosporskog mosta. Tu se nalazi mnoštvo kafića, barova, restorana, trgovina, suvenirnica… Istoimena džamija je jedna od najpoznatijih simbola četvrti, a posjet zasigurno neće biti potpun dok ne probate čuvene punjene pečene krumpire. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.35h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.40h.  Završetak programa.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica (palača Topkapi i crkva Aja Irena, bazilika Cisterna): 49,77 € (375 kn)
 • Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 74,99 € (565 kn) – uključen prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe s uključenim slušalicama
 • Turska večer u tradicionalnom restoranu (Kervansaray, Sultanas ili sl.): 59,73 € (450 kn) – uključen show program, večera i piće
 • Sulejmanija i krstarenje Bosporom: 55,08 € (415 kn) – uključen razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h i ručak bez pića u lokalnom restoranu
 • Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 33,18 € (250 kn) –  ulaznica za program u trajanju od 1h

Red letenja (sve lokalna vremena):

TK1054    ZAGREB      ISTANBUL         09:15   13:25

TK1055    ISTANBUL   ZAGREB          19:00   19:10

 

Korisne informacije – Istanbul & Turska:

Službeno ime zemlje: Republika Turska

Glavni grad: Ankara

Površina: 780.580 km²

Broj stanovnika: 83.154.997 (od toga u Istanbulu 15.519.267, 2019.)

Službeni jezik: turski

Vjera: islam (99% zastupljena)

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Valuta: nova turska lira – TRY. 1 EUR ≈ 20,17 TRY

Električni napon: 220 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter

Pozivni broj zemlje: +90

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.

Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Putna isprava: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku.

 

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23/30 kg (ovisno o polasku). Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalan broj putnika: 15

GOGO

Cijene i uvjeti:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 157,94 € / 1.190 kn):

HOTEL 4*/

 

POLAZAK:

8.11., 22.11. 15.11., 29.11. 6.12., 16.2., 18.2.
Ultra first minute 660,96 € / 4.980 kn 581,33 € / 4.380 kn 554,78 € / 4.180 kn
First minute 687,50 € / 5.180 kn 607,87 € / 4.580 kn 581,33 € / 4.380 kn
Redovna cijena 714,05 € / 5.380 kn 634,41 € / 4.780 kn 607,87 € / 4.580 kn
Doplata 1/1 224,30 € / 1.690 kn 157,94 € / 1.190 kn
Popust dijete 2-6,99 g. na pomoćnom ležaju 132,72 € / 1.000 kn
Popust dijete 7-11,99 g. na pomoćnom ležaju 66,36 € / 500 kn
Popust stariji od 12 g. na pomoćnom ležaju 26,54 € / 200 kn
Predviđeni hoteli / polazak 8.11., 22.11.: Riva Taksim www.rivahotel.com.tr

 

15.11., 29.11., 6.12.: Manesol Boutique Galata www.manesolgalata.com

16.2., 18.2.: Feronya Taksim Square www.feronya.com

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5*

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 157,94 € / 1.190 kn):

HOTEL 5*/

 

POLAZAK:

8.11. 15.11., 29.11., 6.12. 22.11. 16.2., 18.2.
Ultra first minute 899,86 € / 6.780 kn 860,04 € / 6.480 kn 926,41 € / 6.980 kn 793,68 € / 5.980 kn
First minute 926,41 € / 6.980 kn 886,59 € / 6.680 kn 952,95 € / 7.180 kn 820,23 € / 6.180 kn
Redovna cijena 952,95 € / 7.190 kn 913,13 € / 6.880 kn 979,49 € / 7.380 kn 846,77 € / 6.380 kn
Doplata 1/1 436,66 € / 3.290 kn 396,84 € / 2.990 kn 436,66 € / 3.290 kn 317,21 € / 2.390 kn
Popust dijete 2-6,99 g. na pomoćnom ležaju 265,45 € / 2.000 kn
Popust dijete 7-11,99 g. na pomoćnom ležaju 132,72 € / 1.000 kn
Popust stariji od 12 g. na pomoćnom ležaju 66,36 € / 500 kn
Predviđeni hoteli / polazak 8.11., 22.11., 16.2., 18.2.: Barceló Istanbul www.barcelo.com/en-ww/barcelo-istanbul

 

15.11., 29.11., 6.12.: Radisson Blu Pera www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-istanbul-pera

 Napomeneultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi iz Zagreba do Istanbula;
 • Pristojbe zračnih luka od 157,94 € / 1.190 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Smještaj u hotelu po izboru, 4* ili 5*, u dvokrevetnoj sobi tip standard na osnovi 4 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Transfere i razglede prema programu;
 • Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;
 • Poklon za svakog putnika i gratis Istanbulkart, karticu javnog gradskog prijevoza.
 • doplatu za jednokrevetnu sobu;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.