Šri Lanka i Maldivi

Garantirani polazak iz Zagreba! Uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i all inclusive na Maldivima!

Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana Šri Lanka i Maldivi 10 dana
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
10 dana
Destinacija
Šri Lanka i Maldivi
Min osoba
20
Termini

27.10.-05.11.2023.

Cijena
od €2.720,00 (20.493,84 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL, 27.10.2023.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:30 (Turkish Airways). Dolazak u Istanbul u 23:40

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO, 28.10.2023.

Prijava na let. Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo u 01:55. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 15:15 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike pola sata u smjeru Colomba. Panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA, 29.10.2023.

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica u cijeni aranžmana). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Nastavljamo prema hotelu, smještaj. Kasnije popodne posjet najočuvanijem hramu u Dambulli; Dambula Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY, 30.10.2023.

Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA, 31.10.2023.

Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO - MALDIVI, 01.11.2023.

Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Slobodno vrijeme. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona u 21:40 (Turkish Airlines). Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 22.45. Transfer brodom do hotela. Noćenje.

7. dan: MALDIVI, 02.11.2023.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

8. dan: MALDIVI, 03.11.2023.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI, 04.11.2023.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 21:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male.

10. dan MALDIVI – ISTANBUL – ZAGREB, 05.01.2023.

Prijava na let za Istanbul u 00:05. Dolazak u Istanbul u 06:50 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 08:25 sati.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak-petak 7:30-17:00

MALDIVI službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji (Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku) Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa: A-15 West End New Delhi 110021 INDIJA Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Predviđeni hoteli: 
Ramada hotel 4* standard room, Colombo  
Amaya Lake hotel 4* standard room, Dambulla
Amaya Hills hotel 4*, standard room, Kandy
Araliya Red 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Adaaran Club Rannalhi 4*, all inclusive, standard room, Maldivi

Vrijednost više: uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i all inclusive na Maldivima

Informacije o avio prijevozniku:
Turkish Airlines

TK1056 27OCT ZAG 20:30 IST 23:40
TK 730 28OCT IST 01:55 CMB 15:15
TK 731 01NOV CMB 21:40 MLE  22:45
TK 731 05NOV MLE 00:05  IST 06:50
TK1053 05NOV IST 08:15 ZAG  08:25

COVID-19 uvjeti

 • Maldivi

Državljani RH mogu ući na Maldive bez ograničenja.

Aktualne informacije vezane uz COVID za putovanje na Maldive.

 • Šri Lanka

U potpunosti cijepljeni ili putnici koji su preboljeli Covid-19 (ozdravljenje između maksimalno šest mjeseci i 7 dana prije dolaska) s primljenom jednom dozom cjepiva su oslobođeni testiranja. Sve mora biti dokazivo potvrdom na engleskom jeziku. Oslobođeni od testiranja prije ulaska u zemlju su djeca ispod 12 godina, a djeca u dobi od 12 do 18 godina ako su primili jednu dozu cjepiva (Pfizer/BioNTech).
Svi necijepljeni ili u potpunosti necijepljeni putnici pri ulasku u zemlju moraju predočiti negativan PCR-test na engleskom jeziku. Testiranje odnosno uzimanje brisa mora biti obavljeno najduže 72 sata prije leta za PCR test ili maksimalno 48 sati za antigenski test prije polijetanja za Šri Lanku.

Prilikom dolaska na Šri Lanku putnik je obvezan ispuniti zdravstveni obrazac/izjavu.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Šri Lanku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airways objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • u poslovnici agencije

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Cijene i uvjeti:

27.10.-05.11.2023. GARANTIRANO 

2.719,50  EUR (20.490,07 kn) zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Polazak :
 ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popusti i doplate

Popusti

 • Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 3.800 kn.
 • Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Colombo – Male – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 4 noćenja u hotelima 4*, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
 • 3 noćenja u hotelu 4* na Maldivima (all inclusive usluga, doručak ručak i večera)
 • dodatno kasna odjava iz hotela na Maldivima zadnji dan zbog kasnog poleta aviona s uslugom punog pansiona
 • ulaznica za utočište slonova
 • ulaznica za Dambulla hram
 • ulaznica za Sigeriya Lion Rock
 • posjet vrtu začina
 • tipični ples u Kandyu
 • vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju · Covid osiguranje –12 USD po osobi (Apply via - https://portal.pionline.lk/covidinsurance/ )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 995,42 EUR (7.499,99 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 USD po putniku za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.