Venecija, Murano & Burano autobusom iz Splita, Šibenika i Zadra!

10.11. 2023.

VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO VENECIJA iz Splita, Šibenika i Zadra! - RASPRODANO
Polazak
Split, Šibenik, Zadar
Prijevoz
Autobus
Trajanje
3 dana
Destinacija
Venecija, Murano & Burano
Min osoba
30
Termini

10.11. 2023.

Cijena
od €190,00 (1.431,56 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1) petak SPLIT/ŠIBENIK/ZADAR – VENECIJA

Sastanak putnika za putovanje u Veneciju NA AUTOBUSNOJ STANICI SUKOIŠANSKA ULICA, SPLIT u 22:50 sata. Upoznavanje s vodičem putovanja, ukrcaj u autobus i polazak autocestom prema Italiji. Ukrcaj putnika uz rutu putovanja moguć je na odmorištima ili na izlazima s autoceste, uz obvezan pravovremeni dogovor s Agencijom. Noćna vožnja uz stanke za odmor.

2) subota VENECIJA

Oko 8:30 sati dolazimo do Punte Sabbioni. Naše putovanje u Veneciju nastavljamo plovidbom vaporettom do Trga svetog Marka (oko pola sata). Šetnja gradom: Duždeva palača, Campanile, Bazilika svetog Marka, Procurative, Gradski sat, te uličicama uz kanale do slavnog mosta Ponte Rialto i Casa d’Oro. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje skupine sredinom poslijepodneva, ukrcaj na vaporetto i plovidba do Punte Sabbioni. Kratka vožnja do gradića Lido di Jesolo. Smještaj u hotel 3*. Noćenje.

3) nedjelja MURANO – BURANO – SPLIT/ŠIBENIK /ZADAR

Raniji doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do Punte Sabbioni. Naše putovanje u Veneciju okrunit ćemo izletom Isole Veneziane (otoci Mletačke lagune). Plovidba do Murana, otoka s poznatom proizvodnjom finih predmeta od kvalitetnog stakla (murano). Posjet radionici uz prezentaciju tradicionalnog načina proizvodnje i mogućnost kupnje. Slijedi odlazak do Burana, prekrasnog malog otoka slikovite arhitekture i snene atmosfere. Burano je poznat po čipki koja se ovdje izrađuje i po svojim fasadama obojanim u tople boje. Šetnja i slobodno vrijeme. Povratak na Puntu Sabbioni. Kraća vožnja do Shopping Outleta u kojemu možete kupiti odjeću i obuću poznatih svjetskih marki uz značajne popuste. Nakon kraće stanke nastavljamo vožnju autocestom prema Splitu/Šibeniku/Zadru. Dolazak na polaznu postaju očekujemo oko ponoći. Naše putovanje u Veneciju završava.

Venecija, jedan od najljepših gradova na svijetu, leži na stotinama pješčanih otočića. Sanjivi grad na krajnjem zapadu Jadranskog mora nema ceste nego kanale, nema automobile nego gondole. Meke i tople boje fasada okrenute su kanalima, a najdojmljivije građevine okružuju trg svetog Marka. Šetati Venecijom znači uroniti u bajku.

Upute za Venecija iz Splita:

Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje u Italiju iz Splita. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.    

REGULACIJE VEZANE ZA PANDEMIJU KORONA-VIRUSA. Sve regulacije su ukinute, ali ipak > PUTNICI SU OBVEZNI INFORMIRATI SE O UVJETIMA ULASKA U ITALIJU NA SLJEDEĆIM POVEZNICAMA:  LINK 1 i LINK 2

Mjesto okupljanja: Autobusna postaja na Sukoišanskoj ulici u Splitu. Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo. Putnici koji ukrcaj vrše na ruti putovanja, a uz prethodni dogovor s agencijom, dobit će kontakt broj pratitelja i okvirno mjesto i vrijeme ukrcaja – važno je da budete spremni za ukrcaj 10 minuta ranije od predviđenog vremena dolaska autobusa. PO DOLASKU SE JAVITE PRATITELJU/PRETITELJICI GRUPE DA ZABILJEŽI VAŠ DOLAZAK I KAŽE VAM BROJ SJEDALA NA KOJEMU ĆETE BITI TIJEKOM PUTOVANJA.

Vrijeme okupljanja: 22:40 sati na polazišnoj postaji.

Obuća i odjeća: Molimo prilagodite obuću i odjeću vremenskim prilikama. Višeslojno odijevanje, kao i obuća otporna na kišu svakako su preporučeni. 

Autobus: Vaše mjesto je numerirano (popis imena putnika s pripadajućim brojem sjedala u autobusu bit će kod pratitelja skupine tijekom ukrcaja), a prema datumu izvršenja uplate. U autobusu je uputno imati bocu vode, jastuk i dekicu ako ćete spavati tijekom noćne vožnje, jaknu za izlaske na odmorišta, šal ili maramu ili kapuljaču zbog ventilacije / klima uređaja koje koristimo tijekom vožnje, higijenski pribor, hranu (molimo konzumirati izvan autobusa) i sve što mislite da vam je potrebno. Stvari možete ostaviti na sjedalu tijekom stanki na odmorištima i tijekom obilazaka.

Iskrcaj po završetku putovanja vrši se ISKLJUČIVO na polaznoj ukrcajnoj stanici.

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom vožnje do odredišta. Sve ono što vam je potrebno (npr. higijenski pribor, jakna, jastuk) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Boravišna pristojba: U nekim hotelima obvezna je uplata boravišne pristojbe i isključivo se može napraviti na licu mjesta. Radi se o manjim iznosima (1,5 – 3,0 € po osobi po noćenju).

Hrana: Doručak u talijanskim hotelima je skroman iako za sve naše skupine uplaćujemo „pojačani doručak“. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Italiji je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.    

Osiguranje: Putnici koji žele mogu pripabiti dopunsku policu osiguranja (osiguranje prtljage, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nesretnog slučaja i osiguranje od rizika otkaza). Važno je da uplatu osiguranja naprave na dan uplate paket aranžmana i da kod sebe tijekom putovanja imaju svoju policu. Police osiguranja ne mogu se izraditi 30-14 dana prije polaska na putovanje ovisno o odredištu.

Troškovi: informativne cijene ulaznica i karata: 45 EUR

Mobilna telefonija: Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.    Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.    

Sretan put!

Cijene i uvjeti:
 •  190,00 EUR /1197,99HRK
 • 50% – popust za osobu u Vašoj pratnji

 

 

 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja
 • Smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi jednog (1) noćenja s doručkom
 • Pratitelja skupine tijekom putovanja na hrvatskom jeziku
 • Osiguranje od profesionalne odgovornosti
 • Polica jamčevine za turističke paket aranžmane
 • Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’
 • Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 188,36 kn / 25 EUR)
 • Osobne troškove, boravišnu pristojbu (ako je primjenjiva),
 • Ulaznice i povratne karte za prijevoz 45 eura (od 20.9.2022.)
 • Moguće doplate: (1) poskupljenje energenata (Agencija će iformirati putnike prije polaska); (2) U slučaju uvođenja ulazne takse u Veneciju putnik ju je obvezan uplatiti (najavljeni iznosi su od 2,5 EUR do 10 EUR po osobi). 
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.