NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom

Hotel Ambasador 3* u Skopju u centru grada ! Garantirani polazak !

NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom NOVA GODINA U MAKEDONIJI – 5 dana autobusom
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Autobus
Trajanje
5 dana
Destinacija
Skopje, Ohrid, Beograd
Min osoba
40
Termini
29.12.2020.-02.01.2021.
Cijena
od 1.390 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – SKOPJE

Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506.  Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.


2. dan SKOPJE

Nastavak vožnje kroz Srbiju prema Sjevernoj Makedoniji. Dolazak u Skopje. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog sredšta pješice u pratnji gradskog vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša džamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej, stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st.... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Moguć fakultativni odlazak na makedonsku večeru s folklornim programom uz makedonske specijalitete (prijava prilikom rezervacije,doplata na licu mjesta). Noćenje.


3. dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija... Slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Putnici  koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Skopja na dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje. 


4. dan SKOPJE I IZLET KANJON MATKA SRETNA NOVA GODINA !

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine, moguć  fakultativni izlet do kanjona Matka u okolici Skopja. (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto  prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Vožnja brodom po jezeru, poslije vožnje uključeni kava ili čaj u restoranu u blizini jezera. Povratak u Skopje. Preporučujemo šetnju starim orijentalnim dijelom grada, Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, kupovinu suvenira, kavu i slatki zalogaj poput baklava ili drugih orijentalnih slastica itd. Noćenje.


5.dan SKOPJE – BEOGRAD - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Sjevernu Makedoniju i Srbiju uz zaustavljanja putem. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz zaustavljanja putem  radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


Skopje glavni je i najveći grad Republike Sjeverne Makedonije. Grad je smješten u uskoj dolini rijeke Vardar, koju zatvaraju planine Skopska Crna Gora na sjeveru i Vodno na jugu. Iz takvog zemljopisnog položaja proizašao je i izdužen oblik grada, koji se prostire gotovo 25 km u smjeru istok-zapad (duž Vardara), a manje od 10 km u smjeru sjever-jug.

Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Grad Ohrid je makedonski i pravoslavni Jeruzalem, muzej na otvorenom, kulturna baština se proteže od prapovijesti do današnjih dana, u njemu je osnovan i djelovao je prvi Sveslavenski univerzitet osnovan od Sv. Klimenta Ohridskog i Sv. Nauma Ohridskog. Freske i ikone u mnogim crkvama i manastirima u Ohridu i Makedoniji su jedinstvene u svijetu. Rijeka Radika i njezin kanjon je ekološka sredina, priroda je neponovljiva, a Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najljepših manastira na Balkanu, raspolaže s jedinstvenim u svijetu oltarom izrađenom dubokim duborezom.

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Praktične napomene: Valuta u Sjevernoj Makedoniji je makedonski denar (MKD). Moguća je zamjena valute  na licu mjesta iz eura u MKD. Na pojedinim je mjestima plaćanje u eurima moguće (ponesite sitnije novčanice eura). Plaćanje kreditnim karticama moguće je u većim trgovinama, restoranima, hotelima itd. Valuta u Srbiji je srpski dinar (RSD). Na mjestima zaustavljanja u Srbiji na ovom putovanju (stajališta uz cestu) moguće je plaćanje i u eurima (ponesite sitnije novčanice eura).

Cijene i uvjeti:
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:    1.390 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:     1.490 kn

Rok za prijavu: 10 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
prijevoz visokoturističkim autobusom 
3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama  u hotelu Ambasador 3* na centralnom položaju u Skopju 
turističkog pratitelja tijekom putovanja
gradskog vodiča u Skopju za razgled grada
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike(informativne cijene,  mogu biti podložne promjenama): Crkva Sv. Spas 2,00 EUR, Samoilova tvrđavu 2,00 EUR, crkva Sv. Sofije 2,00 EUR, muzej Ikona 2,00 EUR
boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
fakultativni izlet na Ohrid – 35 EUR po osobi  (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, cijena uključuje prijevoz, lokalnog vodiča i razgled Ohrida, minimum 25 prijavljenih putnika) 
fakultativnu makedonsku večeru s foklornim programom u tradicionalnom restoranu  (menu u tri slijeda s jednim uključenim pićem): 25 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih osoba)
fakultativni izlet u kanjon Matka: 15 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, uključuje prijevoz autobusom,pratitelja, vožnju brodom po jezeru, kavu ili čaj u restoranu, minimum 20 prijavljenih osoba) 
troškove osobne prirode
putno osiguranje

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Sjevernu Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u  Sjevernu Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.