NOVA GODINA U ISTANBULU – 7 dana autobusom

Program s 4 noćenja u Istanbulu i 2 noćenja u Bugarskoj !

NOVA GODINA U ISTANBULU – 7 dana autobusom NOVA GODINA U ISTANBULU – 7 dana autobusom NOVA GODINA U ISTANBULU – 7 dana autobusom NOVA GODINA U ISTANBULU – 7 dana autobusom
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Autobus
Trajanje
7 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
40
Termini
28.12.2020.-03.01.2021.
Cijena
od 2.390 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04:30 sati. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 07:00 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju. Zajednička šetnja s pratiteljem gradskim središtem do crkve Aleksandra Nevskog i povijesne jezgre bugarske prijestolnice. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan SOFIJA – ISTANBUL

Doručak. Nastavak vožnje prema Istanbulu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Istanbul u  kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem putovanja  i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak javnim prijevozom do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja -  Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima. Mogućnost zajedničkog odlaska na večeru u tradicionalni turski restoran u Cvijetnom pasažu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.


3. dan ISTANBUL

Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina  antičkih rezervoara vode. Palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Moguć fakultativni odlazak na plovidbu brodom. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na dva kontinenta“. Odlazak na panoramski razgled Istanbula preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i četvrti. Prijelaz preko prvog Bosporskog mosta prema brdu-vidikovcu Camlica  s kojeg se pruža pogled na čitav europski i azijski dio Istanbula. Zaustavljanje kod Nove džamije i na vidikovcu. Nastavak razgleda prema poznatoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu,čaj, vafle ili kumpir - delicije koje su tipične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod bosporskog mosta. Povratak u hotel. Noćenje. 


4. dan ISTANBUL

Doručak. Nastavak razgleda grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča. Razgled Plave džamije - Sultanahmet džamije - Hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda. Razgled Aja Sofije, svojevremeno najveće crkve u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana. Odlazak do palače Dolmabahče, rezidencije turskih sultana od sredine 19. stoljeća. Prostorije palače bogato su ukrašene zlatom, srebrom, skupocjenim tepisima i svjetiljkama, a posebno je upečatljiva upotreba kristala i stakla u ukrašavanju najljepših prostorija palače. Fasada palače proteže se uz Bospor u dužini od 500 metara, a parkovi su puni malih jezerca, fontana, ružičnjaka i cvjetnih nasada. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do poznatih tržnica. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Slobodno vrijeme za posjet i kupovinu na Kapali čaršiji - Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 trgovina sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Moguć fakultativni odlazak na novogodišnju večeru u tipičnom restoranu (uključena večera, neograničeno lokalno alkoholno i bezalkoholno piće, orijentalne plesačice i bogati zabavni program). Noćenje.


5. dan ISTANBUL SRETNA NOVA GODINA!

Doručak.  Nakon odmora od novogodišnjeg dočeka odlazak  s pratiteljem putovanja u posjet poznatom proizvođaču kožnih proizvoda uz mogućnost kupovine kožne odjeće i predmeta. Moguć posjet jednom od shopping centara s bogatim izborom odjeće i obuće po povoljnim cijenama. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, ručak, samostalni obilazak skrivenih kutaka turske metropole. Navečer moguć fakultativni odlazak na tursku večer  s uključenom večerom i programom tradicionalnih turskih plesova i s trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.


6. dan ISTANBUL - PLOVDIV

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Odlazak  s pratiteljem u večernju šetnju jednim od najstarijih europskih gradova. Smještaj u hotel. Noćenje.


7. dan PLOVDIV - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.
Napomena: za fakultativne sadržaje   potrebno  je minimalno 15 prijavljenih putnika. Razgledi se obavljaju pješice i javnim prijevozom. Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Popusti: 
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Cijene i uvjeti:
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku od 02.03.2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana! Za sve ostale svrhe putovanja potrebno je ishoditi tursku vizu! Putovnica i dalje treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.