Nizozemska i Belgija avionom iz Zagreba

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 200 kn/ 26,54 € za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Nizozemska i Belgija
Min osoba
20
Termini

26.05. - 30.05.

21.06. - 25.06.2023.

Cijena
od €729,00 (5.492,65 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – AMSTERDAM

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice. Šetnja gradom od Centraal Stationa do najznačajnijih znamenitosti: Trg Dam, Kraljevska palače, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Odlazak do poznate brusionice dijamanata Coster Diamonds uz mogućnost kupovine nakita po tvorničkim cijenama. Nakon posjeta brusionici dijamanata preporučujemo nezaboravnu vožnju amsterdamskim kanalima gdje ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i uživanje u kavici uz jedan od amsterdamskih kanala. Predlažemo odlazak u poznati Heineken Experience uz degustaciju. Slobodno vrijeme te individualni povratak u hotel. Noćenje

2. DAN AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Volendam - Zaanse Schans)

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi.. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. DAN AMSTERDAM – SCHEVENINGEN – DEN HAAG – DELFT – BRUXELLES

Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade, piva i dragulja. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400 metara pruža u Sjeverno more. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu šetnicom dugom 3 km. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delftu, karakteristične arhitekture s mnoštvom riječnih kanala i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Nastavak putovanja prema Belgiji. Dolazak u Bruxelles, smještaj u hotel te odlazak u večernju orijentacijsku šetnju u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. DAN BRUXELLES – (fakultativni izlet GHENT – BRUGGE)

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ghent, duhovnu prijestolnicu pokrajine Flandrije i šarmantni Brugge, "Veneciju sjevera", jedan od najljepših europskih gradova izgrađen na brojnim kanalima. Po dolasku u Ghent, razgled povijesne jezgre: most sv. Mihovila s pogledom na crkvu sv. Nikole; zvonik i katedrala sv. Bavo u kojoj se nalazi poznati poliptih Mistično janje Jana Van Eycka iz 1432.  godine; stara luka sa srednjovjekovnim Korenmarktom i Graanmarktom; Dvorac grofova, impresivna srednjovjekovna tvrđava u samom središtu ovog prekrasnog grada. Slijedi nastavak putovanja prema Brugesu, jedinstvenom flamanskom gradu zadivljujuće srednjovjekovne jezgre. Razgled: Beguinage, skupina kuća oko malog vrta prekrivenog velikim topolama; dvorac i zvonik sagrađen između 13. i 16. st.; crkva Naše Gospe u kojoj se nalazi Michelangelov kip od bijelog mramora Madona s djetetom; kapela Svete Krvi. Nakon razgleda grada, u slobodno vrijeme predlažemo vožnju fijakerom romantičnim uličicama ili slikovitu plovidbu brodom kanalima koji okružuju stari grad. Povratak u Bruxelles. Noćenje.

5. DAN BRUXELLES – ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo glavni gradski trg Grand Place (dio UNESCO-ve svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon razgleda predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Zagreb u 20.40 sati na liniji OU4457 (Croatia Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 22.40 sati.

Službeno ime: Kraljevina Nizozemska
Glavni grad: Amsterdam, oko 1.4 milijuna stanovnika (šire gradsko područje)  
Jezik:  nizozemski jezik
Religija: ateisti 42%,  katolici 28%, protestanti 19%, muslimani 5%, itd.     
Vremenska razlika:  Central European Time (Hrvatska 12:00 = Nizozemska 12:00)
Novac:  EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
Broj stanovnika: oko 17.08 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
Površina:  42.508 km² 
Geografski položaj: Nizozemska je zemlja koja zajedno s tri otočna teritorija u Karipskom moru čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi, a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam, a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio Kraljevine Nizozemske.
Klima:  Klima je oceanska s hladnim ljetima (7 do 28 dana s najvišom temperaturom višom od 25 °C) i blagim zimama. Srednja je siječanjska temperatura 3 °C uz obalu Sjevernoga mora i 2 °C u unutrašnjosti, a srpanjska 16 °C u priobalju i 17 °C u unutrašnjosti. Godišnja količina oborina ne prelazi 850 mm; kišu donose zapadni i jugozapadni vjetrovi. Guste magle česte su u jesen i zimi; godišnje ima samo 60 do 65 sunčanih dana, a 126 do 136 dana s oborinama.      
Električni napon: 230  V 
Dokumenti potrebni za putovanje:  Za ulazak u Kraljevinu Nizozemsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je +31. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Načelno se ne ostavljaju napojnice jer je usluga je uračunata u cijenu, no ako ste vrlo zadovoljni uslugom, možete ostaviti nekoliko eura.
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevito oblačenje, te obveznu vjetrovku. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše. Također preporučujemo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
Hrana i piće:  Nizozemska kuhinja je jednostavna, s mnogo povrća i malo mesa. Jelo koje najbolje predstavlja nizozemsku kuhinju je tradicionalno jelo ‘Stamppot’. Sastoji se od pire krumpira pomiješanog s povrćem poput kelja, mrkve i kupusa, a uz to se poslužuje kobasica. Još neka od poznatijih nizozemskih jela su vafli sa sirupom (Stroopwafel),  male palačinke  (Poffertjes) i okruglice (Bitterballen).
Vafli sa sirupom omiljena su slastica u Nizozemskoj. Poffertjes su po definiciji male palačinke, ali su puno mekše. Rade se od heljdinog brašna i kvasca i poslužuju se s malo maslaca i šećerom u prahu.
Kupovina: Popularni suveniri su magneti, likeri, sirevi, klompe, makete vjetrenjača, mapa kanala, slatkiši, nakit, umjetnine, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 sati radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj:
Surinamestraat 11, 2585 GG, Den Haag
vrhhaag@mvep.hrnl.mvep.hr

 

Belgija, službeno Kraljevina Belgija. Graniči s Nizozemskom, Njemačkom, Luksemburgom, i Francuskom. Ukupna površina Belgije je 30.528 km2 i ima oko 11 milijuna stanovnika. Glavni grad države je Bruxelles. Jedan je od osnivača Europske unije i domaćin nekoliko službenih sjedišta EU, kao i sjedište mnogih velikih međunarodnih organizacija kao što je NATO. Belgija se nalazi na kulturnoj raskrsnici germanske i latinske Europe s flamanskom zajednicom koja govori nizozemski jezik i predstavlja 59% stanovništva Belgije i valonskom zajednicom koja govori francuski jezik i predstavlja 41 % stanovništva Belgije. Osim toga, tu je mala skupina stanovnika koji govore njemačkim jezikom i koji žive uglavnom na području uz njemačku granicu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji (Bruxelles) (pokriva i Veliko Vojvodstvo Luksemburg) se nalazi na adresi Avenue Louise 425, 1050 Bruxelles, Belgija.
Kontakt podaci: tel. 0032 2 639 20 36, fax. 0032 2 512 0338, e-mail. crobrux@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Josip Paro.
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji se nalazi na adresi Avenue Louise 437, 1050 Bruxelles, Belgija.
Kontakt podaci: tel. 0032 2 627 0210, 0032 2 627 0211, fax. 0032 2 646 2816, 0032 2 627 0217, e-mail. crobrux@mvep.hr.

Polazak:                                                                                                             Povratak:

26.05. Pet.: 08:30 - 10:30                                                                                   30.05. Uto.: 20:40 - 22:40
Zagreb - Amsterdam                                                                                           Bruxelles - Zagreb
Trajanje leta : 02:00                                                                                            Trajanje leta: 02:00
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                                         Polazna zračna luka :BRUXELLES AIRPORT
Dolazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO                               Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Polazak:                                                                                                             Povratak:

21.06. Sri.: 08:30 - 10:30                                                                                    25.06. Ned.: 20:40 - 22:40
Zagreb - Amsterdam                                                                                           Bruxelles - Zagreb
Trajanje leta : 02:00                                                                                            Trajanje leta: 02:00
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                                         Polazna zračna luka :BRUXELLES AIRPORT
Dolazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO                               Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

 • Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Nizozemskoj i Belgiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Vrsta smještaja: Dvokrevetna soba, IntercityHotel Amsterdam Airport 4*; ibis Styles Brussels Louise 3* 
Usluga: Noćenje s doručkom

 

Cijene i uvjeti:
 • Pet, 26. SVI 2023 - Uto, 30. SVI 2023

1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
UKUPNO:1.518,00€/11.437,37KN

 • Sri, 21. LIP 2023 - Ned, 25. LIP 2023

1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
1x Odrasli 759,00€/5.718,69KN
FIRST MINUTE DO 30 DANA -60,00€/-452,07KN
UKUPNO: 1.458,00€/10.985,3KN

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn (211,02 €)
 • izlet Ghent - Brugge 690 kn (91,57 €) - najmanje 15 prijavljenih putnika
 • izlet Mala holandska tura 450 kn (59,72 €) - najmanje 15 prijavljenih putnika
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima cca 18 € (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznica za Muzej Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju 18 € (plaćanje na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta - podložno promjenama):

 • Rijksmuseum 20 € / mladi ispod 18. god. besplatno
 • Van Gogh muzej 19 € / kupovina moguća samo preko interneta
 • Kuća Ane Frank 10 € / kupovina moguća samo preko interneta
 • Park Mini Europe 15,50 € odrasli, 11,50 € djeca
 • Muzej kakaa i čokolade 8 € odrasli, djeca od 6 do 12 god. 5 €
 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji Zagreb - Amsterdam i Bruxelles - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Intercity Hotel Amsterdam Airport 4* ili sl. u Amsterdamu
 • dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu ibis Styles Brussels Louise 3* ili sl. u Bruxellesu
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu i Bruxellesu
 • transfere od/do zračne luke Amsterdam i Bruxelles
 • veliku holandsku turu s razgledima Delfta, Den Haaga i Scheveningena 
 • razglede Amsterdama i Bruxellesa prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn (211,02 €)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • putna osiguranja.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.