Istanbul, Antalija, Bursa, Efez, Pamukkale, Hierapolis!

7 polupansiona uključenih u cijenu aranžmana!

ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska ISTANBUL - Zapadna turska
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
8 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
20
Termini

13.05.-20.05.2024.

Cijena
od €724,00 (5.454,98 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan: dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Slijedi prijava za let na relaciji Zagreb-Istanbul*. Po
dolasku u zračnu luku Istanbul slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i
noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga imate mogućnost posjetiti najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija (fakultativno uz doplatu). Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je 1453., nakon pada Carigrada, pretvorena u džamiju. Od 1934. služila je kao poznati muzej te je 2020. ponovno proglašena džamijom . Za kraj dana uživat ćemo u šetnji kroz orijentalne mirise i boje koje nam pruža egipatski bazar, poznatiji kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Povratak u hotel, večera te noćenje.

3. dan: Istanbul - fascinantna plovidba po Bosporu – Bursa

Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Smještaj u hotel na području Burse, večera i noćenje.

4. dan: Pergamon – Kušadasi

Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale nakon čega dolazimo u Pergamon. Tamo nas, između ostalog, očekuje Akropola i najstrmiji teatar antike, kao i temelji oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kušadasiju preko Izmira. Smještaj u hotel na području Kušadasija, večera te noćenje.

5. dan: Efez – Pamukkale

Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Smještaj u hotel na području Pamukkala, večera te noćenje.

6. dan: Hierapolis – Antalija

Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika gorja Taurus natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Smještaj u hotel na području Antalije (Belek/Side), večera te noćenje.

7. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran

Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Povratak u hotel, večera te noćenje.

8.dan:  Povratni let

Nakon doručka, sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija-Zagreb. 

*na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb - Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul ili međuslijetanjem u Istanbulu

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Istanbul je istinski svjetski grad, grad koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Odlikuje ga
očaravajući spoj istočne i zapadne kulture. Smješten je na izvanrednoj lokaciji, okružen vodom koja uskim
Bosporskim prolazom i mirnim Mramornim morem odvaja Europu od Azije. Ovaj grad bio je središte triju
carstva, poznat pod nazivima Bizant, Konstantinopol i današnji Istanbul.
Svaki dio povijesti ostavio je svoj trag u obliku fantastičnih palača, dvoraca, džamija, crkvi i spomenika.
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta, Bospor dijeli grad na europski i azijski dio. Uživajte u prekrasnoj vožnji po Bosporu s brodom koji plovi sa jedne strane na drugu, kako bi pokazao najbolje od svake strane.
Europska strana Istanbula, također je podijeljena u dva dijela, Zlatni rog ili Haliç, koji dijeli povijesni dio starog grada Istanbula - područja Sultanahmet i Laleli, od modernog grada. Najpoznatija mjesta u Istanbulu za posjetiti su: Plava džamija, Aya Sofya (Hagia Sophia), Topkapi Sarayi (palača) i Kapalı Çarşı  i sve se nalaze na udaljenosti od 30 minuta hoda. U srcu suvremenog Istanbula, nalazi se Taksim trg sa okolnim ulicama. Ovdje se nalazi bogat izbor restorana i opuštajućih barova. 
Pergamon je antički grad iznad doline Bakirçay u sjeverozapadnom dijelu Male Azije, nedaleko od današnje Bergame u Turskoj. Za vrijeme helenizma bio je razvijeno utvrđeno središte Pergamske države dinastije Atalida i središte znanja antičkog svijeta
Kušadasi je jedno od od najvećih svjetskih ljetovališta i mjesto na kojem se zadržavaju veliki brodovi za
krstarenje u Turskoj. U svojoj ponudi nudi velike plaže, odličan shopping i izuzetan noćni život. Okružen je jednim od najljepših nacionalnih parkova Turske, uključujući Kalamaki nacionalni park, koji se nalazi na poluotoku Dilek, oko 30 km prema jugu.
Kuşadası je dobra polazna točka za one koji žele posjetiti Efez koji je udaljen oko 30 minuta vožnje.
Efez je antički grad na zapadnoj obali Male Azije, na mjestu gdje je nekad bilo ušće rijeke Kaistros, u današnjoj Turskoj. Drevni Efez je izvanredan primjer rimskog lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji 2015. god. Slovio je za jednog od najljepših pradavnih gradova na svijetu. Iskapanja su otkrila velike spomenike iz vremena Rimskog Carstva, uključujući zdanja kao što je Celsiusova knjižnica, Veliko kazalište, agora, kupatila, mramorna cesta Arkadijana te hram Artemide.
Pamukkale doslovno znači "pamučni dvorac" i jedno od najimpresivnih prirodnih čuda Turske. Sastoji se od niza sedrenih bijelih terasa kaskadno nizanih niz litice, koje se protežu gotovo 200 metara u visinu. Tvrde, bijele mineralne depozite, koje iz daljine podsjećaju na snijeg, su uzrokovane visokim sastavom mineralne prirodne izvorske vode koja teče niz liticu i koja se skuplja u toplim bazenima na terasama. Pamukkale su popularna turistička atrakcija sa strogim uspostavljenim pravilima kako bi se sačuvale njene ljepote, uključujući činjenicu da posjetitelji ne mogu više hodati po terasama.
Hierapolis, antički grad koji se proteže iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je
pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Danas možete posjetiti ostatke ovog veličanstvenog grada i vidjeti dobro očuvanom kazalište, drevne ruševine rimskih termi, ostatke Apolonova hrama...
Antalija, grad koji se nalazi u podnožju planine Taurus jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130. god. Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 160 € (1.205,52 kn)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket putnog osiguranja:
  -Zdravstveno osiguranje na destinaciji: 15.000 €
  -Osiguranje prtljage: 250 €
  -Osiguranje od opravdanog otkaza
 • Cijena osiguranja: od 15,53 € (117,01 kn) po osobi (za osobe 0-70 godina)
 • Cijena osiguranja Senior: od 23,29 € (175,48 kn) po osobi (za osobe 71-80 godina)
 • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT (za osobe 81-86 godina)

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji**

 •  Aja Sofija:

Ova nevjerojatna građevina, nekad katedrala, pa muzej, sada džamija, spaja bogatu povijest i kulturu. Impresivna arhitektura, mozaici i spoj bizantskog i osmanskog stila čine je nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje povijesti i umjetnosti. Doživite čaroliju Aja Sofije i istražite njenu izvanrednu baštinu.

 •  Topkapi palača: cca. 35 € po osobi

Palača Topkapi smještena je na vrhu Seraglio Pointa, jednog od sedam brežuljaka Istanbula  između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. Stoljećima je služila kao rezidencija sultana i bila  odraz najimpresivnijih bogatstava svijeta Osmanske dinastije. U ovoj palači koja je danas  pretvorena u muzej možete se diviti dragocjenim predmetima iz zbirke palače Topkapi, svetim  relikvijama posljednjeg kalifata i starim kraljevskim dijelovima kao što su dvorana za audijencije,  visoki sud, paviljon Erevan, paviljon Bagdat i brojnim drugim dragocjenostima. U cijenu nije uključen  ručak.

 • Istanbul po noći: cca. 25 € po osobi

Istražite čarobni Istanbul pod noćnim svjetlima. Imate mogućnost posjetiti Galata toranj te ako želite možete se popeti na vrh kako biste uživali u spektakularnom pogledu na stari dio grada. Prošetajte živahnom Istiklal ulicom koja je glavna trgovačka i zabavna ulica poznata po raznovrsnom noćnom životu, trgovinama, restoranima i kulturnim događanjima. To je mjesto gdje ćete doživjeti čar Istanbula. Također, imat ćete priliku vidjeti kako izgleda noćni život lokalnih stanovnika i otkriti njihov svakodnevni život. Ova noćna tura Istanbulom kombinira autobusnu vožnju i pješačenje kako biste doživjeli nezaboravno iskustvo ovog prekrasnog grada.

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca. 40 € po osobi

Ovim fakultativnim izletom doživite putovanje između dvije obale koje razdvajaju Europu i Aziju. Na  ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i  prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama  Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja  kuća, dvoraca i palača. Izvedba ovog fakultativnog izleta ovisi o vremenskim uvjetima.

 • Kuća Djevice Marije: cca. 30 € po osobi

Posjetite kuću Djevice Marije koja se smatra posljednjim domom Djevice Marije. Ovo mjesto  prihvaćeno je kao sveto mjesto hodočašća, a posjetila su ga i posljednja tri poglavara rimokatoličke  crkve. Izvan kuće nalaze se tri fontane za koje se vjeruje da donose zdravlje, ljubav i bogatstvo. Ovdje možete vidjeti i zid želja.

 • Akvarij: cca. 40 € po osobi

Posjetite akvarij koji je najpoznatiji po najvećoj izložbi podvodnog tunela na svijetu. Akvarij u Antaliji  obiteljsko je odredište na turskoj obali Sredozemnog mora. Osim tunela duljine 131 metara te visine 3 metra, centar atrakcije sadrži kuću tropskih reptila, 3D kino te muzej na temu snijega.

 • Sema (ples derviša): cca. 25 € po osobi

Izlet na noćnu plesnu izvedbu derviša, koji koriste glazbu i ples kako bi se doveli u mistično stanje. Dok svira svečana glazba, oni se počnu vrtjeti, a njihova se duga suknja nadima, ostavljajući dojam  lebdenja u zraku.

 • Vožnja balonom*: cca. 150-180 € po osobi

Čarobno jedinstveni krajolik Pamukkala nalikuje nečemu što još do sada niste vidjeli. Popnite se na nadmorsku visinu od otprilike 1000 metara za panoramski pogled na Pamukkale i njegove bijele litice. Bez obzira koliko dugo planirate ostati na Pamukkalama, let balonom jedinstveno je iskustvo koje ne smijete propustiti. Cijena ovisi o potražnji, dok izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima. Više informacija na destinaciji.

*Napomena: minimalna dob je 5 godina, a cijena je ista kao za odraslu osobu

**Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemljuPutnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u toj zemlji.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno cca. 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Tursku informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnost plaćanja:

 • Bankovna doznaka
 • Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIK d.o.o.

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. U  poslovnici:

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane odgovornog organizatora naći će te na ovdje.

 

Cijene i uvjeti:

CIJENE PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA:

 • 13.05.-20.05.2024.  ►  FIRST MINUTE CIJENA 724,00 EUR 

Obavezna doplata po osobi: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 160 €

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji**

 • Aja Sofija: cca. 25 € po osobi

Ova nevjerojatna građevina, nekad katedrala, pa muzej, sada džamija, spaja bogatu povijest i kulturu.
Impresivna arhitektura, mozaici i spoj bizantskog i osmanskog stila čine je nezaobilaznom destinacijom
za ljubitelje povijesti i umjetnosti. Doživite čaroliju Aja Sofije i istražite njenu izvanrednu baštinu.

 • Topkapi palača: cca. 45 € po osobi

Palača Topkapi smještena je na vrhu Seraglio Pointa, jednog od sedam brežuljaka Istanbula između
Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. Stoljećima je služila kao rezidencija sultana i bila odraz
najimpresivnijih bogatstava svijeta Osmanske dinastije. U ovoj palači koja je danas pretvorena u muzej
možete se diviti dragocjenim predmetima iz zbirke palače Topkapi, svetim relikvijama posljednjeg
kalifata i starim kraljevskim dijelovima kao što su dvorana za audijencije, visoki sud, paviljon Erevan,
paviljon Bagdat i brojnim drugim dragocjenostima. U cijenu nije uključen ručak.

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca. 45 € po osobi

Ovim fakultativnim izletom doživite putovanje između dvije obale koje razdvajaju Europu i Aziju. Na ovoj
vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti,
sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije
smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća,
dvoraca i palača.

 • Istanbul po noći: cca. 30 € po osobi

Istražite Istanbul noću pod svjetlima. Obilazak Plave džamije i veličanstvene Aja Sofije. Doživite
živahnu ulicu Istiklal i Kumkapi. Uživajte u noćnoj turi Istanbulom autobusom i pješice. Prođite
osvijetljenim ulicama Istanbula kako biste doživjeli noćni život lokalnih stanovnika te otkrili skrivene
točke njihova života.

 • Kuća Djevice Marije: cca. 35 € po osobi

Posjetite kuću Djevice Marije koja se smatra posljednjim domom Djevice Marije. Ovo mjesto prihvaćeno
je kao sveto mjesto hodočašća, a posjetila su ga i posljednja ti poglavara rimokatoličke crkve. Izvan
kuće nalaze se tri fontane za koje se vjeruje da donose zdravlje, ljubav i bogatstvo. Ovdje možete
vidjeti i zid želja.

 • Akvarij: cca. 40 € po osobi

Posjetite akvarij koji je najpoznatiji po najvećoj izložbi podvodnog tunela na svijetu. Akvarij u Antaliji
obiteljsko je odredište na turskoj obali Sredozemnog mora. Osim tunela duljine 131 metara te visine 3
metra, centar atrakcije sadrži kuću tropskih reptila, 3D kino te muzej na temu snijega.

 • Sema (ples derviša): cca. 30 € po osobi

Izlet na noćnu plesnu izvedbu derviša, koji koriste glazbu i ples kako bi se doveli u mistično stanje. Dok
svira svečana glazba, oni se počnu vrtjeti, a njihova se duga suknja nadima, ostavljajući
dojam lebdenja u zraku.

 • Vožnja balonom*: cca. 150-180 € po osobi

Čarobno jedinstveni krajolik Pamukkala nalikuje nečemu što još do sada niste vidjeli. Popnite se na
nadmorsku visinu od otprilike 1000 metara za panoramski pogled na Pamukkale i njegove bijele litice.
Bez obzira koliko dugo planirate ostati na Pamukkalama, let balonom jedinstveno je iskustvo koje ne
smijete propustiti. Cijena ovisi o potražnji, dok izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim
kapacitetima. Više informacija na destinaciji.

*Napomena: minimalna dob je 5 godina, a cijena je ista kao za odraslu osobu
**Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

 • Povratni let Zagreb - Istanbul i Antalija - Zagreb u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim
  pristojbama te uključenom prtljagom: 20 kg predane prtljage dimenzija 119x119x81 cm + 7 kg ručneprtljage dimenzija 55x40x20 cm (na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb -Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul).
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb / Istanbul / Antalija
 • 7 noćenja u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi/ dvokrevetnoj s dodatnim ležajem
 • 7 polupansiona (7x doručak i 7x večera)
 • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Ulu džamija i Koza Han, Pergamon / Akropolis i Pamukkale / Hierapolis
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelja grupe na hrvatskom jeziku i lokalno vodiča
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete 
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...) 
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u toj zemlji.

 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.