NOVA GODINA U SKANDINAVIJI – 8 dana autobusom i brodom

Uključena bogata buffet večera na brodu i smještaj u dvokrevetnim kabinama!

NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom NOVA GODINA U SKANDINAVIJI   – 8 dana autobusom i brodom
Polazak
28.12.2019.-04.01.2020.
Prijevoz
Autobus & Brod
Trajanje
8 dana
Destinacija
Skandinavija
Min osoba
30
Cijena
od 6.590 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB - HOF - LEIPZIG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet gradu Hofu na području bavarskog Frankenwalda Ovaj je  ljupki bavarski gradić izgrađen u bidermajer stilu. Razgled povijesne jezgre: crkva svetog Lovre - gradska vijećnica - ulica Ludwigstrasse. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema sjeveru. Dolazak u Leipzig. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan LEIPZIG - ROSTOCK

Doručak. Razgled Leipziga, povijesno važnog grada srednjevjekovne trgovine i sajmova. Razgled gradskog središta: trg Markt - Handelshof - stara gradska vijećnica - trg Augustusplatz sa sveučilištem. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu i dalje prema Baltičkom moru. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje. 


3. dan ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN - MOST ÖRESUND - JÖNKÖPING

Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na  danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i panoramski grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - dvorac Amalienborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Put nastavljamo jedinstvenim doživljajem: vožnjom preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca! Most je dugačak 7845 m, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Vrlo duboki utisak ostavlju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Smještaj u hotel u Jönkopingu, najvećem gradu na obali jezera. Noćenje.


4. dan JÖNKOPING – STOCKHOLM - BROD

Doručak. Nastavak puta uz obalu jezera i preko Nyköpinga prema Stockholmu. Zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Razgled grada slikovitog položaja  na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača – Katedrala - trg Stortorget – opera - otok Riddarholmen – Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Vožnja do luke i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Bogata buffet večera na brodu s obiljem skandinavskih specijalteta i iznimno velikom ponudom raznovrsnih jela i slastica  (uključena u cijenu). Poseban je doživljaj plovidba po ledenim prostranstvima Baltika u novogodišnjoj noći! Noćenje u kabinama na brodu.


5. dan BROD – HELSINKI - BROD SRETNA NOVA GODINA!

Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki. Razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom - pravoslavna katedrala Uspenski - tržnica - šetalište Esplanade – Parlament - sala Finlandia – Opera - Olimpijski stadion - spomenik Sibeliusu - čudesna crkva u stijeni. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, prvu novogodišnju kavu ili osobne programe. Povratak na brod u Helsinkiju. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Plovidba od Helsinkija do Stockholma jedinstveni je udobni doživljaj za putnika i pravo mini krstarenje u trajanju od 17 sati  uz stotine otoka Baltičkog mora, zabavu i ples na brodu i odlične mogućnosti tax free shoppinga.  Brodovi Silja Symphony i Silja Serenade koji plove ovom rutom najljepši su putnički brodovi na sjeveru Europe, imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen itd. Noćenje u kabinama na brodu.


6. dan BROD – STOCKHOLM – MALMÖ - BROD

Doručak na brodu. U jutarnjim satima brod prolazi plovidbenom rutom uz brojne otoke stockholmskog arhipelaga. Dolazak u Stockholm i iskrcaj s broda. Vožnja prema obali jezera Vättern i dalje prema jugu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Malmö. Posjet gradskom središtu trećeg najvećeg grada Švedske i važne trgovačke luke. Stara gradska vijećnica, veliki gradski trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Malmö obiluje i djelima suvremene arhitekture poput zgrada Turning Torso, Emporia i nogometnog stadiona. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.


7. dan BROD – TRAVEMÜNDE - LÜBECK - DRESDEN

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u  njemačkoj luci Travemünde. Dolazak u obližnji Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.


8. dan DRESDEN – PRAG - ZAGREB

Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 8.422.000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5.580.000 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen.Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Švedska  je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora.  Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km². 

Finska  je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338.144  kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187,888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski. 

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.249.216 stanovnika.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i  potrebni za brodske liste putnika.


PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valute na putovanju: Euro u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Finskoj, danska kruna u Danskoj, švedska kruna u Švedskoj  i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.

Preporuka putovanja: Skandinavija i sjever Europe  u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje novogodišnjih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine  posebno je zanimljiv. Brodovi za ove plovidbe posebno su opremljeni i mogu ploviti i u uvjetima zaleđenog mora i sjeverne noći. 


Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba/kabina.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Cijene i uvjeti:
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.590 kn

First minute cijena vrijedi do  popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 30

prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu
smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom :
1 noćenja s  buffet doručkom u hotelu 3/4* u Leipzigu/okolici
1 noćenje s  buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku/okolici
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u Jönköpingu
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu/okolici
2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm - Helsinki - Stockholm 
1 noćenje s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Malmö -Travemünde
Prijevoz dnevnim brodom Rostock - Gedser (moguć alternativni prijevoz brodom Puttgarden - Rödby)
bogatu  buffet večeru na brodu Stockholm - Helsinki 31.12. ( uključeno pivo,vino, osvježavajuća pića, kava i čaj uz večeru)
razgledavanja prema programu
stručnog pratitelja tijekom putovanja 
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.290 kn
moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 3.190 kn
moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 590 kn 
moguću doplatu za 3 večere u Skandinaviji,uplata prilikom rezervacije putovanja (večera  31.12. uključena je u cijenu putovanja, doplata je  za večeru u 3 slijeda ili buffet večeru u hotelu u Jönkopingu, buffet večeru na brodu Helsinki-Stockholm i buffet večeru na brodu Malmö -Travemünde, po osobi): 790 kn
ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  koje nisu izrijekom naveden kao uključene
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
putno osiguranje

Granične i vizne formalnosti:
Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Putovanje je moguće s osobnom iskaznicom ili putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.