Zadar

Zadar
Prijevoz
Autobus
Min osoba
6
Cijena
od 470 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:


Trajanje: 08:00 - 17:00
Destinacija: Zadar
Prijevoz: Autobusom
Usluga: Cjelodnevni izlet
Cijena: 470,00 kn/osoba
(min. broj osoba 6)
Termin: Na Upit!


Autobusom u Zadar

Polazak autobusom iz Šibenika u 8:00, dolazak u Zadar oko 09:15 h te obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Obilazak stare gradske jezgre Zadra, Crkvi Sv. Donata iz 9. st. Katedralu Sv. Stošije iz 12. st., crkvu Sv. Šime iz 5. st., crkvu sv. Marije iz 11. st. te stalnu izložbu crkvene umjetnosti, Zlato i srebro Zadra. Slobodno vrijeme do ručka. Ručak u restoranu ( o vlastitom trošku). Povratak u Šibenik oko 17:00 h.


Grad Zadar

Stoljećima glavni grad Dalmacije, a danas centar regije, grad je s bogatom spomeničkom baštinom svjetskog značaja koja je i danas vidljiva na svakom koraku: Rimski forum iz 1.st, Crkva sv. Donata iz 9.st-najpoznatija srednjevjekovna bazilika, zaštitni znak grada, obnovljene romaničke crkve sv. Krševana iz 12.st i zvonik sv. Marije iz 1105.g. , katedrala sv. Anastazije iz 13 st., Narodni trg s Gradskom ložom i stražom iz 16.st te moćni bedemi s reprezentativnim Lučkim i Kopnenim vratima iz 16.st., zatim Trg 3 bunara i Trg 5 bunara te mnogobrojne palače, vile i ostala spomenička baština.
Zadar je vrelo hrvatske povijesti i znanstvene baštine, čuvar književne i glazbene tradicije. Turistička atraktivnost Zadra temelji se na sprezi kulture i ljepote ali i mogućnostima raznih selektivnih programa.

Cijene i uvjeti:
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.