NP Plitvice

Np Plitvice
Polazak
08:00 - 19:00
Prijevoz
Autobus
Destinacija
NP Plitvička jezera
Min osoba
6
Cijena
od €82,29 (620,00 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:

Izlet na Plitvice

 

Polazak autobusom iz Šibenika u 8:00 h, vožnja autocestom do Gornje ploče, nastavak puta ličkom magistralom do parka. Dolazak u NP Plitvice oko 11:00 h. Razgled i šetnja nacionalnim parkom. Ručak o vlastitom aranžmanu. Povratak u Šibenik oko 19:00 h.

Plitvička jezera nalaze se danas na jednoj od najvažnijih cestovnih prometnica Hrvatske. U tom Vražjem vrtu, priroda je čovjeku podarila jedan sasvim drugi vrt: vrt čudesnih fenomena krške hidrografije. Vrtlar - krš - stvorio je u Hrvatskoj mnogo toga lijepoga i zanimljivoga, ali - kažu - ovdje mu je to posebno dobro uspjelo. Tek 1949. god. Plitvička jezera dobila su trajan status nacionalnog parka. 1979. god. - UNESCO je Plitvička jezera uvrstio u Listu svjetske prirodne baštine.

Visoka šuma mjestimično poprima prašumske oblike, a tom prirodnom bogatstvu odgovara i šarolikost biljnog i životinjskog svijeta. Uz mnogobrojne vrste ptica i sitne divljači, u parku ima srna, medvjeda, vukova, divljih svinja i divljih mačaka, a u vodam pastrva.

Ukupna površina svih jezera iznosi približno 2 km2. Oko tri četvrtine navedene površine otpada na dva najveća jezera: Kozjak - 81,5 ha i Prošće - 68 ha. Ovdje su i najveće dubine: u Kozjaku 46 m, a u Prošću 37 m. Jezera su međusobno povezana mnogim većim i manjim slapovima. Glavnu količinu vode jezerima donose Crna i Bijela rijeka. U Kozjak utječe Rječica, a odvirak iz jezera je rijeka Korana.

Cijene i uvjeti:
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.