Verona & Padova autobusom iz Šibenika !

29.10.2021.

VERONA & PADOVA iz Šibenika! VERONA & PADOVA iz Šibenika! VERONA & PADOVA iz Šibenika! VERONA & PADOVA iz Šibenika! VERONA & PADOVA iz Šibenika!
Polazak
Split, Šibenik, Zadar
Prijevoz
Autobus
Trajanje
3 dana
Destinacija
Verona & Padova
Min osoba
30
Termini

29.10.2021. POLASCI IZ SPLITA, ŠIBENIKA I ZADRA !

Cijena
od €990,00 (7.459,16 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1) petak SPLIT /ŠIBENIK / ZADAR– VERONA

Sastanak putnika za putovanje Sjevernu Italiju na autobusnoj postaji SUKOIŠANSKA ulica, Split u 22:00 sata. Upoznavanje s vodičem putovanja, ukrcaj u autobus i polazak autocestom prema Italiji. Ukrcaj putnika uz rutu putovanja moguć je na odmorištima ili na izlazima s autoceste (Šibenik, Zadar) , uz obvezan pravovremeni dogovor s Agencijom. Noćna vožnja uz stanke za odmor.

2) subota VERONA – MANTOVA

Oko 8:30 sati dolazimo do središta Verone, panoramski razgledavamo Porta Nuova. Šetamo središtem grada u pratnji vodiča: Gradske zidine, Arena (rimski amfiteatar), Piazza Bra, Via Giuseppe Mazzini, Julijina kuća, Piazza delle Erbe, Torre Lamberti, Piazza dei Signori, Danteov kip, Grobovi obitelji della Scalla. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje skupine oko 14 sati. Odlazak prema hotelu 3*. Smještaj u hotelske sobe. Kasnije poslijepodne predlažemo izlet do grada Mantova (fakultativno). Prekrasan grad na zanimljivoj lokaciji – gradsko središe okružuje rijeka Mincio koja se ovdje izljeva u tri jezera i tvori jedinstveni krajobraz. Obilazak: S. Andrea, Palazzo Ducale, Duomo, Castelo di S. Giorgio, Palazzo Te. Povratak u hotel. Noćenje.

3) nedjelja VICENZA – PADOVA – SPLIT/ŠIBENIK /ZADAR

Doručak. Odjava iz hotela. Kraća vožnja do Vicenze. Obilazimo: Piazza dei Signori, Basilica, Loggia Zeno, Duomo, Ss. Felice e Fortunato, Corso Andrea Palladio, Palazzo Trissino-Baston, Teatro Olimpico. Zatim polazimo za Padovu (35 km). Obilazimo središte grada uz šetnju ogromnim i elegantnim trgom Prato della Valle do najveće atrakcije grada, Bazilika moći sv. Antuna Padovanskog. Ovdje se nalazi klaustar, prekrasni konjanički (brončani) kip Gatamelatta, a u bazilici moći svetog Antuna, njegov grob i fantastični visoki reljefi s prikazom svih čuda što ih je za života uradio. Slobodno vrijeme u središtu grada do 15 sati. Nastavljamo vožnju autocestom prema Splitu/Šibeniku/ Zadru. Dolazak na polaznu postaju očekujemo oko jedan sat iz ponoći. Naše putovanje u Sjevernu Italiju završava.

Otkrijte čaroliju gradova Sjeverne Italije – Verona, Mantova, Padova i Vicenza.
Verona se diči svojom Arenom, Mantova nezaboravnom vizurom, Padova sjajnom Bazilikom svetog Antuna, a Vicenza svojim prekrasnim palačama. Upravo je nevjerojatno koliko ljepote je nanizano u gradovima koji su toliko blizu jedan drugom, a vama na dlanu tijekom našeg putovanja.

Poštovane/i, 

Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje u Italiju. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja. REGULACIJE VEZANE ZA PANDEMIJU KORONA-VIRUSA: U Italiju se može ući s (1) valjanom potvrdom o cijepljenju (dvije doze) ILI s (2) potvrdom o preboljenju ILI s (3) PCR testom ne starijim od 48 sati, (4) BRZIM ANTIGENSKIM testom ne starijim od 48 sati – za putnike kojima je potreban test za ulazak i povratak u RH, agencija će pomoći organizirati izradu antigenskog testa. O uvjetima ulaska u Italiju više informacija na pratećim poveznicama LINK 1 i LINK 2 Putnici su obvezni prije polaska ispuniti formular (EUPLF obrazac) na sljedećoj poveznici: LINK 3

VAŽNO: Za putnike koji nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju i dužni su obavljati testove, agencije će pomoći organizacijski i savjetodavno, ali ne snosi nikakvu financijsku odgovornost za dodatne troškove!

Mjesto okupljanja: Autobusna postaja SUKOIŠANSKA ulica, Split. Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo. Putnici koji ukrcaj vrše na ruti putovanja, a uz prethodni dogovor s agencijom, dobit će kontakt broj pratitelja i okvirno mjesto i vrijeme ukrcaja – važno je da budete spremni za ukrcaj 10 minuta ranije od predviđenog vremena dolaska autobusa.

Vrijeme okupljanja: 21:45 sati na polazišnoj postaji. (Split) , Šibenik i Zadar po dogovoru 

Autobus: Vaše mjesto je numerirano (popis imena putnika s pripadajućim brojem sjedala u autobusu bit će kod pratitelja skupine tijekom ukrcaja), a prema datumu izvršenja uplate. U autobusu je uputno imati bocu vode, jastuk i dekicu ako ćete spavati tijekom noćne vožnje, jaknu za izlaske na odmorišta, šal ili maramu ili kapuljaču zbog ventilacije / klima uređaja koje koristimo tijekom vožnje, higijenski pribor, hranu (molimo konzumirati izvan autobusa) i sve što mislite da vam je potrebno. Stvari možete ostaviti na sjedalu tijekom stanki na odmorištima i tijekom obilazaka.  Iskrcaj po završetku putovanja vrši se ISKLJUČIVO na polaznoj ukrcajnoj stanici.  

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom vožnje do odredišta. Sve ono što vam je potrebno (npr. higijenski pribor, jakna, jastuk) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.  

Hrana: Doručak u talijanskim hotelima je skroman iako za sve naše skupine uplaćujemo „pojačani doručak“. Ovo je navika od koje lokalni hotelijeri teško odustaju. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana.  

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. U Italiji je džeparenje primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.      

Osiguranje: Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.  

Dodatni troškovi: informativne cijene izleta u Mantovu i boravišnih pristojbi (U talijanskim hotelima obvezna je uplata boravišne pristojbe i isključivo se može napraviti na licu mjesta): 20 EUR  

Mobilna telefonija: Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Sretan put želi vam Team Nik!

Napomene za putovanje u Veronu i Padovu:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 putnika, a najviše za 55 putnika.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 8 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

Cijene i uvjeti:

990,00 kn redovna cijena putovanja
50% popust za osobu u Vašoj pratnji!
Prilikom prijave za putovanje u Veronu i Padovu iz Splita uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,00 kn po osobi. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. Moguće je 40% cijene plaćati obročno s dospjećem plaćanja nakon polaska. Odgoda se ostvaruje terećenjem kreditne kartice 21 dan prije polaska, a na maksimalno 3 dodatna mjesečna obroka.

Cijena putovanja u Veronu i Padovu UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi jednog (1) noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Veronu i Padovu NE UKLJUČUJE:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 180 kn), osobne troškove, izlete u Mantovu i Vicenzu sa svim pratećim troškovima vođenja, prijevoza i organizacije (20€).

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.