TOSKANA I CINQUE TERRE

najljepši mali gradići-4 dana autobusom!

TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra TOSKANA I CINQUE TERRE - iz Splita, Šibenika i Zadra
Polazak
Split, Šibenik, Zadar
Prijevoz
Autobus
Trajanje
4 dana
Destinacija
TOSKANA I CINQUE TERRE
Min osoba
25
Termini

18.11. - 21.11. 

Cijena
od €284,00 (2.139,80 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
Dan 1 SPLIT – BOLOGNA - MONTECATINI TERME

Polazak autobusa iz Splita u 05:00h (Autobusna stanica Sukoišanska). Ulaz na autocestu i vožnja prema Bologni kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz povremena stajanja prema potrebi (mogućnost ukrcaja putnika na naplatnim postajama). Predviđeni dolazak u Bolognu u popodnevnim satima satima. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Bologna je jedan od najstarijih sveučilišnih gradova na svijetu i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne - „trbuha Italije“. Šetat ćemo brojnim arkadama i diviti se srednjovjekovnoj arhitekturi. Obilazak: Piazza Maggiore s Neptunovom fontanom i Bazilikom sv. Petronija - Palazzo dell’Archiginnasio - Quadrilatero - piazza San Stefano - tornjevi Garisenda i Asinelli itd. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za ručak i samostalno istraživanje grada. Polazak prema Montecatini termama u kasnijim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2 MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - PISA

Doručak u hotelu. Nastavak vožnje prema nacionalnom parku Cinque Terre. S pratiteljem na putovanju autobusom krećemo prema NP Cinque Terre. Po dolasku u grad La Spezia, ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Obala, pet sela i okolna brda su dio Nacionalnog parka Cinque Terre (Parco Nazionale delle Cinque Terre) koji je od 1997. god. UNESCO-ova svjetska baština. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije, a sastoje se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom - Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku. Pauza za kavu i fotografiranje. Preporučujemo da probate varijantu lokalne brze hrane – prženu ribu i morske plodove u papirnatom tuljku, jako ukusno! Povratak u La Speziu vlakom. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje ćemo vidjeti čuveni Kosi toranj. Iskoristite slobodno vrijeme za zabavne fotografije.
Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 MONTECATINI TERME - FIRENZA

Doručak u hotelu. Nastavak vožnje prema Firenzi. Po dolasku slijedi razgled grada s lokalnim vodičem u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje grada. Povratak prema hotelu. Predlažemo zajednički odlazak žičarom u stari dio grada - Montecatini Alto. Sama vožnja je doživljaj, a pogled s vidikovca je fenomenalan! Uživat  ćete u šetnji starim gradom te u ispijaju koktela s terasa kafića na Piazza Giusti. Noćenje.

Dan 4 MONTECATINI TERME - SIENA - SAN GIMIGNANO - SPLIT

Doručak u hotelu i odjava. Vožnja autobusom do SIENE. Razgled grada uz pratitelja: PIAZZA DEL CAMPO – PALLAZO PUBBLICO - CRKVA SAN DOMENICO – PIAZZA DEL DUOMO. Obilazak poznate katedrale koja čuva remek djela Pisana, Donatella i Michelangela, s jedinstvenim mramornim podom. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do SAN GIMIGNANA, grada srednjovjekovnih tornjeva. Razgled grada: TORRE DEL PODESTA - TORRE GROSSO - PIAZZA DELLA CISTERNA - PIAZZA DEL DUOMO - PALAZZO DEL POPOLO - CRKVA COLLEGIATA - VIA SAN GIOVANI, ulica prepuna dućana s lokalnim proizvodima. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Splitu. Dolazak u Split u noćnim satima.

Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Mjesto polaska: Split
Mogućnost ukrcaja putnika: Dugopolje, Šibenik, Zadar i ostale usputne naplatne kućice
Trajanje putovanja: 4 dana, 3 noćenja
Prijevoz na putovanju: Autobus visoke turističke klase
Smještaj na putovanju: Hotel
Usluga u hotelu: Smještaj s uključenim doručkom

UVJETI OTKAZIVANJA

Do 30 dana prije polaska - bez troškova otkazivanja
29 - 15 dana prije polaska - trošak otkazivanja u iznosu akontacije
14 - 0 dana prije polaska - trošak otkazivanja u cjelokupnim iznosu putovanja.

PLAĆANJA

Jednokratno - Bankovni transfer ili gotovina 
Prilikom potvrđivanja rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu 50 euro / po osobi (u roku od 3 dana od zaprimanja rezervacije). Ostatak plaćanja vrši se maksimalmno do 14 dana prije početka putovanja.

Cijene i uvjeti:

FIRST MINUTE CIJENA 284€! - vrijedi do popunjenja minimalnog broja puthnika (25)

35 - 45 prijavljenih putnika: 299,00 euro / po osobi
30 - 34 prijavljenih putnika: 324,00 euro / po osobi
25 - 29 prijavljenih putnika: 359,00 euro / po osobi

POPUSTI I OPCIONALNE NADOPLATE

Popust u iznosu 10% za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju
Nadoplata za jednokrevetnu sobu - 45 €
Turistički vlakić od checkpointa u Pisi do gradskih zidina i povratno - 4 € / po osobi
Uspinjača do Montecatini alto - 7 € (*Napomena: odlazak žičarom u Montecatini Alto je moguć od početka travnja do kraja listopada, ovisno o vremenu)

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • 3 x noćenja u hotelu 3*/4*
 • 3 x doručka u hotelu u kojem se boravi
 • Voditelj putovanja
 • Lokalni vodič u Firenzi
 • Priprema, organizacija i jamčevina putovanja
 • Troškovi osobne potrošnje
 • Ulaznice za znamenitosti i muzeje
 • Putno osiguranje
 • Boravišna pristojba - 1,5 € po osobi / noćenju - Obvezna nadoplata
 • Cinque Terre card - 20 € / po osobi
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.