NOVA GODINA U CRNOJ GORI I DUBROVNIKU 4 dana autobusom

Uključen razgled Dubrovnika, mogući izleti na Cetinje i Skadarsko jezero !

NOVA GODINA U CRNOJ GORI I DUBROVNIKU - 4 dana autobusom NOVA GODINA U CRNOJ GORI I DUBROVNIKU - 4 dana autobusom NOVA GODINA U CRNOJ GORI I DUBROVNIKU - 4 dana autobusom NOVA GODINA U CRNOJ GORI I DUBROVNIKU - 4 dana autobusom
Polazak
30.12.2020.-02.01.2021.
Prijevoz
Autobus
Trajanje
4 dana
Destinacija
Crna Gora i Dubrovnik
Min osoba
40
Termini
   30.12.2020.-02.01.2021.
Cijena
od 1.290 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – HERCEG NOVI - BUDVA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 04:00 sati. Moguć polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 04:45 sati (okvirno vrijeme, samo uz najavu kod rezervacije programa). Nastavak vožnje preko Dalmacije do Crne Gore uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Herceg Novi, najmlađi od svih starih obalnih gradova kojeg je herceg Stjepan Vukčić preimenovao prema svojoj tituli i dodao mu pridjev novi. Grad je tokom povijesti mijenjao mnogo vladara što je utjecalo na arhitekturu grada, a pomorci su donosili različite egzotične biljke zbog čega grad izgleda poput minijaturnog botaničkog vrta. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i osobne programe.  Nastavak voženje do Budve, jednog od najstarijih naselja na Jadranu kojeg su prema legendi osnovali Feničani. Smještaj u hotel. Večernja šetnja starom gradskom jezgrom: zidine Starog grada, Kaštel, crkva sv. Ivana… Noćenje.


2. dan BUDVA – CETINJE – KOTOR -PERAST - BUDVA

Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Cetinje, Kotor i Perast (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Razgled Cetinja, stare prijestolnice Crne Gore koji zbog mnogobrojnih kulturoloških spomenika nazivaju gradom-muzejem: Njegošev muzej - Biljarda - Manastir - Plavi dvor… Nastavak vožnje do srednjovjekovnog gradića Kotora čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Razgled Kotora: katedrala sv. Tripuna, palača Prima, crkva sv. Luke, crkva sv. Marije…. Posjet starom pomorskom gradiću Perastu, središtu bokeljske i bokokotorske kulturne baštine. Šetnja mjestom i vožnja brodićem do otoka Gospe od Škrpjela gdje se nalazi svetište moreplovaca. Povratak u Budvu. Slobodno vrijeme za vlastite programe i pripremu za doček Nove godine. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Budve u dočeku Nove godine na gradskom trgu (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.


3. dan BUDVA – SKADARSKO JEZERO – BUDVA SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Nacionalni park Skadarsko jezero koje je najveće jezero Balkana, a ujedno i najveći nacionalni park ovog dijela Europe kojim dominiraju vodeni i močvarni ekosistemi. Skadarsko jezero ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i utvrđenja te narodna arhitektura koja obiluje ribarskim selima, starim mostovima, mlinovima i bunarima. Vožnja do gradića Virpazar, privlačnog  ribarskog mjestašca na obali jezera. Ukrcaj na brod i plovidba jezerom s uključenim ručkom tijekom koje ćemo ući unutar granica samog nacionalnog parka te ćete imati priliku vidjeti poznate kudrave pelikane koji su zaštitni znak Skadarskog jezera.  Povratak u Budvu. Noćenje.


4. dan BUDVA – DUBROVNIK – ZAGREB SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Vožnja prema Dubrovniku. Razgled grada s gradskim vodičem: Vrata od Pila, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Stradun, crkva sv. Vlahe, Vrata od Ploča, Palača Sponza, Knežev dvor, Zgrada glavne Straže, Katedrala… Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak putovanja autobusom uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim  satima.


Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Prema legendi, osnivač Budve bio je Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona, vladar Tebe, muž Aresove i Afroditine kćeri Harmonije. Usponi velikih sredozemnih kultura obilježili su duh ovog grada, koji se osjeća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dijela Jadrana. Kao turističko odredište ovaj grad je poznat odavno - prvi turisti ovdje su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i "metropolom turizma" jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je prije svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a darovala mu je neponovljivu ljepotu sunca, mora i nisku bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina.Panoramom budvanske rivijere rasprostranjeni su slikoviti, prirodnim ljepotama prožeti gradići koji ovom dijelu obale daju neponovljivu draž.

Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine.Nositelj suverenosti je građanin koji ima crnogorsko državljanstvo.Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica Cetinje. Službeni jezik u Crnoj Gori je crnogorski jezik, ćirilično i latinično pismo su ravnopravni, a u službenoj uporabi su i srpski, bošnjački, albanski i hrvatski jezik. Valuta koja se koristi u državi je euro iako Crna Gora službeno nije članica Europske unije niti Eurozone.

Popusti: 
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Cijene i uvjeti:
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:     1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:     1.390 kn

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. Minimalan broj putnika: 40 


Cijena uključuje:
prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
3 noćenja s doručkom u  dvokrevetnim sobama u hotelu  3* u Budvi
razgledavanja prema programu
gradskog vodiča u Dubrovniku
pratitelja tijekom putovanja 
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje:
moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 450 kn 
ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
fakultativni izlet Cetinje, Kotor i Perast (uključuje prijevoz, turističke takse, razgled Cetinja i Kotora s lokalnim vodičem, minimalno 20 prijavljenih putnika, prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta) : 30 EUR 
fakultativni izlet brodom po Skadarskom jezeru (uključuje prijevoz,lokalnog vodiča, ulaznicu u NP Skadarsko jezero s krstarenjem brodom po jezeru uz aperitiv i ručak (riblji menu), minimalno 20  prijavljenih putnika, prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta) : 40 EUR
boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji 1,50 EUR po osobi i danu (informativni iznos, točna obavijest u završnom pismu)
dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom
troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
putno osiguranje 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Crnu Goru nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.