Nova godina u New Yorku!

Hotel u srcu Manhattana – DoubleTree by Hilton 4*, Metropolitan – New York City!

Nova godina u NEW YORKU! Nova godina u NEW YORKU! Nova godina u NEW YORKU! Nova godina u NEW YORKU! Nova godina u NEW YORKU!
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
8 dana
Destinacija
New York
Min osoba
10
Termini

28.12.2021. - 4.1.2022. 

Cijena
od 7.980 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1.dan (28.12.) ZAGREB – ISTANBUL – NEW YORK

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:00h. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Turkish Airlines. Polijetanje zrakoplova u 08:35h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 12:50h nastavak leta za New York u 15:20h. Obroci tijekom leta. Po dolasku u New York u 18:25h po lokalnom vremenu slijedi obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela na Manhattana. Noćenje.

2.dan (29.12.) NEW YORK – Midtown Manhattan tura

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča. Razgled ćemo započeti odlaskom na najljepši vidikovac u gradu ”Top of the Rock” u sklopu Rockefeller Centra sa kojeg se pruža jedinstveni pogled na Empire state building i cijeli Manhattan. Slijedi posjet Grand Central Terminala – najveće željezničke stanice na svijetu, Bryant park-a, Times Square-a, katedrale Sv.Patrika, Fifth Avenue i ostalih znamenitosti ove urbane džungle. Nakon ručka (doplata) nastavljamo šetnju uz filmsku turu Central Parkom. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. Za večernju razonodu predlažemo posjet jednom od broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

3.dan (30.12.) NEW YORK – Downtown Manhattan tura

Nakon doručka dan za otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu s lokalnim vodičem. Nakon doručka slijedi vožnja trajektom prema otoku Liberty (tu se nalazi Kip slobode) i otoku Ellis, dolaznoj točki za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Nakon razgleda slijedi posjeta čuvenog Wall Streeta i World trade Centra gdje se nalazi 9/11 Memorial & Museum. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda nastavljamo preko Washington parka do popularne shopping četvrti SoHo, internacionalnih četvrti Little Italy i China Town-a. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju preko jednog od najstarijih mostova u SAD -u  “Brooklyn bridge” gdje ćemo uživati u zalasku sunca. Predlažemo u Brooklynu da probate tradicionalnu pizzu u Grimaldi’s -u. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (31.12.) NEW YORK

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo posjetu jednom od poznatih klizališta u gradu koje se nalaze u Central parku i Brayant parku. U večrnjim satima doček Nove 2022 godine. Zabava.

5. dan (01.01.) NEW YORK – Shopping Mall Woodbury Commons

Nakon kasnijeg doručka predlažemo cjelodnevni odlazak u čuveni shopping Mall Woodbury Commons – trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Ugg, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland itd. U večernjim satima predlažemo odlazak na Empire State Building odakle se pruža jedinstven pogled na grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan (02.01.) NEW YOR – WASHINGTON – NEW YORK

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Washington. Bus će prolaziti kroz New Jersey, Delaware i Maryland, sve do Washington DC. Potom ćemo posjetiti kuću Vlade – Capitol Hill, Bijelu kuću te zgradu Senata. Izlet ćemo nastaviti u Nacionalnom Prirodoslovnom muzeju ili muzeju zrakoplovstva i svemira. Nakon toga slijedi obilazak poznatih spomenika: Lincoln Memorial, Thomas Jefferson Memorial i Vijetnam Veterans Memorial. Kasno poslijepodne ukrcaj na panoramski obilazak grada. Povratak u New York. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (03.01.) NEW YORK – ISTANBUL

Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja: “MoMA” (Muzej moderne umjetnosti), Guggenheim, Metropolitan. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul s polaskom u 23:30h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

8.dan (04.01.) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 17:05h po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 19:10h sa predviđen dolaskom 19:20h po lokalnom vremenu.

Najveći i najnaseljeniji grad u SAD- u smješten na istočnoj obali osim poznatog noćnog života, niza aktivnosti, kulturnih i zabavnih manifestacija nudi mnoštvo skrivenih ljepota!

Central park jedan je od najvećih parkova na svijetu i godišnje ga posjeti oko 35 milijuna posjetitelja. Javni je park  u centru Manhattana na kojem se radilo 16 godina i u kojem postoji 500 000 stabala.

Kip slobode spomenik je koji se nalazi na ušću rijeke Hudson, ustvari je izrađen u Parizu te je bio poklon Francuske kojim je obilježena stota godišnjica neovisnosti SAD-a 1886. godine. Od tada predstavlja pozdrav svim posjetiteljima i useljenicima pristiglima u SAD Empire State Building te je zbog svoje posebnosti stavljen na popis UNESCO-a 1984. godine.

Most Brooklyn (engl. Brooklyn Bridge) je most koji prelazi rijeku East River odnosno povezuje Brooklyn i Manhattan te je dug 1825m.

Empire State Building je art deco građevina koja ima čak 102 kata! Jedan je od najprepoznatljivijih simbola grada, a izgrađen je 1931. godine. Trenutno je najveća zgrada u New Yorku te ju je američko udruženje građevinara proglasilo jednim od sedam modernih svjetskih čuda. Sa vidikovca na 86. katu pruža se nezaboravan pogled na grad.

Peta avenija je značajna ulica u centru Manhattana. Dio Pete avenije između 34. i 59. ulice predstavlja jednu od najpoznatijih ulica za kupovinu u cijelom svijetu. 

Times Square i Broadway koji ga okružuje obasjani su neonskim svjetlima gdje se nalazi više od 40 kazališta u kojima se izmjenjuju mnogobrojne predstave. Times Square je poznat kao "raskrižje svijeta". Do 1904. kad je na tom mjestu New York Times izgradio toranj od 25 katova, zvao se Longacre Square. Otvorenje tornja je u novogodišnjoj noći obilježeno vatrometom, a taj se običaj održao do danas - golema kristalna kugla što se s tornja spušta u ponoć označava početak Nove godine, koju oduševljeno pozdravlja milijunska gomila okupljena na trgu.

Rockefeller urbano čudo u centru grada, s restoranima, vrtovima, podzemnim trgovačkim središtem, uredima, klizalištem i više od stotinu umjetničkih djela. Danas ga čini 19 zgrada i ne prestaje se širiti. Unutar centra izloženo je više od stotinu umjetničkih djela..

Napomene:
– cijene izleta su rađene na bazi cijena sa datumom 18.02.2021. , u završnom pismu 30 dana prije polaska biti će formirana konačna cijena izleta i plan provođenja istih
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj do 15 dana prije putovanja


COVID-19 pravila za ulazak u Ameriku:

  •  – od 01.11.2021., za sve putnike koji putuju u SAD, a stariji su od 12 godina, obavezna je potvrda o cjepivu te negativan PCR ili antigenski test koji ne smije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju
  • – za povratak u Hrvatsku važeće su Covid – 19 potvrde

Viza za SAD:

Od 01.12. je najavljeno ukidanje viza za državljanje RH!!

Za putnike koji ishodoju vizu
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

Raspored letova:

TK1054  28DEC  ZAGREB ISTANBUL   0835 1250

TK   1  28DEC  ISTANBUL NEW YORK JFK  1520 1825

TK  12   03JAN  NEW YORK JFK ISTANBUL  2330 1705*

TK1055  04JAN  ISTANBUL ZAGREB   1910 1920

Cijene i uvjeti:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.990,00 kn
Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj  sobi: 8.790,00 kn
Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi: 7.980,00 kn

Cijena uključuje:
– avionsku kartu Zagreb – New York u ekonomskoj klasi
– transferi iz zračne luke od/do hotela na samoj destinaciji
– smještaj u hotelu DoubleTree by Hilton Metropolitan 4* prema programu na osnovu 6 noćenja
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– lokalne takse i poreze

Cijena ne uključuje:
– avionske pristojbe 2.950,00 kn (podložne promjenama)
– vizu za Sjedinjene Američke Države (160 USD) – putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– obroke koji nisu navedeni u programu putovanja
– jednokrevetna soba 3.790 kn
– napojnice za vozače i lokalne vodiče
– troškove osobne prirode, mogućnsot doplate za doručak 20 USD po obroku
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
– izlete i ulaznice navedene u programu putovanja:

New York izleti:
– cjelodnevna tura po Midtown Manhattanu: Grand Central Terminal,Times Square, Rockefeller Center, Saint Patricks Cathedral, Fifth Avenue Walk, Central Park – 380 kn
– cjelodnevna tura po Downtown Manhattana: brod do otoka Liberty i Ellis otoka (audio navođena tura), Washington Square Park, Soho, Little Italy, Chinatown, Wall Street,Ground Zero / The Former World Trade Center Site – 590 kn
– ulaznica za Top of The Rock – 330 kn
– shopping Mall Woodbury Commons – 380 kn
– Washington cjelodnevna tura – 1.250 kn ( share tura do 16 putnika, privatna grupa od 17 putnika)

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.