KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL

9 dana avionom i autobusom

KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL 9 dana avionom i autobusom KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL 9 dana avionom i autobusom KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL 9 dana avionom i autobusom KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL 9 dana avionom i autobusom KAPADOKIJA, MALA AZIJA I ISTANBUL 9 dana avionom i autobusom
Prijevoz
Avion
Trajanje
9 dana
Min osoba
20
Termini

12.04. – 20.04.2020.

21.06. – 29.06.2020.

Cijena
od 4.790 kn

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: info@nik.hr

Detaljno o putovanju:
1. dan, ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod kioska "TISAK" u 07:00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:10 sati. Dolazak u Zračnu luku u Istanbulu u 12:25 sati. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, upoznavanje s lokalnim vodičem. Vožnja autobusom prema Ankari. Pauza za kasni ručak u restoranu Tursan Dinleme Tesisleri na putu (uključeno u cijenu). Nastavak vožnje prema Ankari. Dolazak u hotel u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.


2. dan, ANKARA – KAPADOKIJA
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled Ankare s lokalnim vodičem: Anit Kabir (Mauzolej Mustafe Kemala Paše Ataturka), Muzeju Anadolskih civilizacija te panoramski obilazak vidikovca Atakule, tvrđave Ankara, sjedišta velikog Narodnog Parlamentea Turske (Cankaya Kosku). Kraće slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema Kapadokiji. Vožnja turskom pokrajinom koja se odlikuje jednim od najspektakularnijih pejsaža na svijetu, a koje je stvorila velika vulkanska erupcija vulkana Erdzijas prije više od 3 milijuna godina. Dolazak u Kapadokiju u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

3.dan, KAPADOKIJA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Vožnja do doline Zelve i Paşabağlari, gdje ćete imati priliku vidjeti jednu od najvećih zajednica gradova isklesanih u pećini. Posjet gradiću Avanosu smještenom na obali Kizilirmaka, Crvene rijeke koja je najduža rijeka u Turskoj i snabdijeva ovaj kraj glinom te je on stoga poznat po lončarstvu. Posjet radionici za ručnu izradu keramike i tepiha. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije. S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Ercijes u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova. Povratak u hotel u Kapadokiyi. Večera. Noćenje.


4. dan, KAPADOKIJA – PAMUKKALE

Doručak. Vožnja preko Sultan Hani karavanseraja prema Konyi, drevnom gradu u središtu anatolske stepe poznatom po bogatoj islamskoj tradiciji. Konya je poznata po elegantnim osmanskim kućama koje su građene za vrijeme osmanskog perioda kada je grad doživio snažan procvat kulturnog i gospodarskog života. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana koji je danas mauzolej Sufi mistika Jalala ad-Din Muhammad Rumi s autohtonom kuhinjom, sobom za čitanje, sobom za rituale i grobnicama. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Vožnje prema Pamukkale. Dolazak u Pamukkale u večernjim satima. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.


5. dan, PAMUKKALE – KUSADASI
Doručak. Vožnja prema antičkom gradu Hierapolisu kod kojeg su izvori vode slijevajući se preko stijena formirali fascinantne brazgotine u obliku bijele stepenaste terase te bazene. Hierapolis se nazivao svetim gradom jer su se mnogobrojne dinastije ovamo dolazile liječiti te se stoga ovdje nalaze ostaci kupališta, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te je stoga, zajedno s toplicama Pamukkalle upisan na listu UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje prema Kusadasi. Dolazak u Kusadasi u večernjim satima. Smještaj u hotel Belmare 4* Kusadasi. Večera. Noćenje.

6. dan, KUSADASI – EFEZ – KUSADASI

Doručak. Odlazak na razgled Kusadasija i kuće Djevice Marije. Vožnja prema antičkoj metropoli Efezu koji je bio glavna egejska luka na zapadnoj obali Male Azije. Razgled Efeza: ruševine Velikog kazališta, Odeona, bibilioteke, rimske kupelji, agore, bazilike apostola Sv. Ivana i brda uznesenja te Artemidinog hrama – jednog od sedam svjetskih čuda starog vijeka, čija je gradnja na močvarnom tlu trajala 120 godina, a sama se konstrukcija sastojala od 127 bogato ukrašenih mramornih stupova koji su nosili poprečne grede. Povratak u Kusadasi u večernjim satima, večera. Noćenje.


7. dan, KUSADASI – ISTANBUL

Rani doručak. Vožnja prema Istanbulu uz kraća zaustavljanja na putu. Dolazak u Istanbul u večernjim satima. Noćenje.

 

8. dan, ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni razgled Istanbula pješice u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu): Aja Sofija, svojevremeno najveća crkva u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana te predstavlja remek djelo bizantske arhitekture, džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.


9. dan, ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak ili posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Mogućnost fakultativnog odlaska na Djevojačku kulu, današnji svjetionik smješten na južnom ulazu u Bospor uz koju je povezana jedna od najpopularnijih turskih legendi (uz doplatu). 

U ranim poslijepodnevnim satima, transfer do zračne luke. Prijava na let kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Odlazak zrakoplova u 18:10 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 19:20 sati.


Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava -  rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za Europski glavni grad culture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora I Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Red letenja:

ZAG 09:15 – IST 12:25

IST 18:10 – ZAG 19:20


Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.


Cijene i uvjeti:

Datum polaska                             Važeća cijena aranžmana po osobi:
                                                   First minute       Redovna cijena           Dodatni info

12.04. – 20.04.2020.                        4.790 kn              4.990 kn                GARANTIRANO
21.06. – 29.06.2020.                        4.790 kn              4.990 kn

Pristojbe zračnih luka 1.290 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 20

prijevoz zrakoplovom redovne linije Turkish Airlinesa prema programu Zagreb - Istanbul - Zagreb 
prijevoz autobusom turističke klase prema programu 
lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku od Istanbula do Istanbula 
smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 8 noćenja u dvokrevetnim sobama:  
- 1 noćenje u hotelu Maltepe 2000 3* u Ankari na osnovi noćenja s doručkom 
- 2 noćenja u hotelu Viva 4* u Kapadokiji na osnovi polupansiona (doručak i večera (turistički menu, bez pića)) 
- 1 noćenje u hotelu Grand Denizli 4* u Pamukkale na osnovi polupansiona (doručak i večera (turistički menu, bez pića)) 
- 2 noćenja u hotelu Belmare 4* u Kusadasiju na osnovi polupansiona (doručak i večera (turistički menu, bez pića))  - 2 noćenja u hotelu Buyuk Paris 3* u Istanbulu na osnovi noćenja s doručkom 
večeru u restoranu (turistički menu, bez pića) tokom vožnje prema Ankari 
pratitelja putovanja 
transfere prema programu 
ulaznice za sljedeće znamenitosti (uključene u cijenu): Efez, Kuća Djevice Marije, Muzej anatolske civilizacije, Goreme muzej na otvorenom, Hierapolis, Mevlana muzej, bazilika Sv. Ivana. 
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

doplatu za jednokrevetnu sobu - 1.390 kn 
obavezne pristojbe zračnih luka - 1.290 kn (iznos može biti podložan promjeni)
Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje Bravo putovanja) - 250 kn 
Ples Derviša u Kapadokiji: 35 EUR (uplata na licu mjesta)
Turska večer u Kapadokiji: 40 EUR (uplata na licu mjesta)
let balonom u Kapadokiji: 210 eur (uplata na licu mjesta)
cjelodnevni razgled Istanbula (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih putnika): Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): 45 eur (uplata na licu mjesta)
posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 10 eur (uplata na licu mjesta)
ulaznica za Dolmabahce palaču: 20 eur (uplata na licu mjesta)
posjet svjetioniku Djevojačka kula s ulaznicom i ručkom: 25 eur (uplata na licu mjesta)
napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 eur (plaćanje na licu mjesta)
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
putno osiguranje


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Bravo putovanja. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Bravo putovanja, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj: 078620055045 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj: 298625000069, uplaćeno kod Croatia osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.