Venecija iz Šibenika

Venecija iz Šibenika

Venecija iz Šibenika putovanje je koje se ne propušta!

Venecija je jedan od onih gradova koji unatoč protoku vremena ostaju nepromijenjeni. Romantična prijestolnica Italije je zahvaljujući svojoj impresivnoj arhitekturi najpoznatija kao "Grad kanala".


Međutim, struktura ovog pješačkog grada, u kojem se održavaju neka od najvažnijih arhitektonskih i dizajnerskih događanja nije slučajnost.

Poznata i kao "Kraljica Jadrana", Venecija je izgrađena na 118 otoka koji su izronili iz velike lagune smještene između kopna i otvorenog mora. Stoga je poznat kao "Grad kanala", s gondolama i vaporetima kao jedinim prijevoznim sredstvom.


Vožnje gondolom

Mirno, ni na koji način neometan, gondolijer manevrira slikovitim venecijanskim kanalima, klizeći pored povijesnih znamenitosti i zapanjujućih zgrada. Iako je riječ o napornom turističkom iskustvu, takvo se putovanje teško zaboravlja, pogotovo kad se gondolijer razveseli i počne pjevati.

Gotička arhitektura

Ova zamršena grana arhitekture potječe iz Venecije u 14. stoljeću i proizlazi iz utjecaja bizantske i osmanske kulture vidljivog u gradskim gotičkim lukovima. Neki primjeri toga također se mogu vidjeti u Kneževskoj palači, Palazzo Cavalli-Franchetti i Ca' d'Oro, među ostalima.

Otok Burano

Malo ribarsko mjesto Burano, smješteno u venecijanskoj laguni, idealno je mjesto za provesti dan zabave. Njegove kućice obojene su u šarene tonove, što stvara idealnu pozadinu za snimanje dobrih fotografija i pokazivanje na Instagramu, primjerice. Do Burana se lako dolazi zahvaljujući venecijanskom vodenom autobusu s Trga sv. Marka.


Venecijansko staklo

Izrada stakla stara je umjetnost u Veneciji, čija je praksa koncentrirana na otoku Murano. Vještina i detaljna izrada staklara prikazana je u kristalnim vazama, kao i u njihovom izuzetnom nakitu i lusterima. Ovi stakleni predmeti savršen su dar koji pritom pomaže u podršci lokalne industrije i omogućuje vam da ponesete dio Venecije sa sobom kući.

Nemojte puno čekati, zavirite u našu ponudu "Venecija iz Šibenika", javite nam se i rezervirajte svoje mjesto već danas!

Više članaka

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Objavljeno:

Dok se MSC brodovi susreću s horizontom, svaka kabina je priča za sebe. Kad ste razmišljali o krstarenju sigurno ste se često pitali koji su tipovi kabina, između čega mogu birati i koja je razlika? U ovom blogu ćete napokon naći upravo sve te odgovore! :)

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Objavljeno:

Putovanja su zakon, ali prtljaga može biti problem, pogotovo kad letite niskobudžetnim kompanijama koje često traže priliku naplatiti svaki gram. No, imamo tri riječi za vas: Ruksak za putovanje! Da, da, to nije običan ruksak, ovaj rukask prolazi kroz vrata aviona kao besplatna ručna prtljaga, a unutra stane čudo stvari. Sad, kad znate da postoji mogućnost da vam putovanje bude jeftinije i jednostavnije, dozvolite da vas provedemo kroz sve što trebate znati.

Avio Karte - Europa i Svijet

Avio Karte - Europa i Svijet

Objavljeno:

Vaše Putovanje, Vaš upit – Naša Personalizirana Usluga Planiranje putovanja ponekad može biti izazov, posebno kada je u pitanju odabir pravih avio karata. Da bismo vam olakšali taj proces, nudimo vam mogućnost da nam pošaljete upit za avio karte putem naše web stranice. Zašto biste odabrali ovu opciju? Evo nekoliko razloga.

Putovanja?

Putovanja?

Objavljeno:

Koliko često putuješ? Kako putovanja utječu na tvoj život? Radije putuješ ljeti ili preko zime? Više voliš svjetske metropole ili preferiraš neistražene gradove? Putuješ samostalno ili organizirano? Spavaš u hotelu 5* ili kampiraš u hammocku? Istražuješ destinaciju u potpunosti ili samo odlaziš na "odmor"?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Objavljeno:

Često pitanje koje dobivamo u agenciji je upravo koja je dozvoljena prtljaga na avionskim letovima? U ovom blogu donosimo vam odgovore na pitanja koliko kilograma i koje dimenzije podrazumijeva prtljaga koja ide u kabinu, a koliko ručna prtljaga.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.