Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Ono što morate znati ako putujete avionom su dozvoljene dimenzije i težine ručne i prtljage koju predajete na check in.


Prtljaga na avionskim letovima može biti

  • Checked in (predana) prtljaga je prtljaga koju uvijek morate prijaviti kad dolazite na check in prije leta. To je najveća moguća prtljaga koju možete kupiti uz avionsku kartu. Ono što trebate znati za prtljagu koju predajete na šalteru i prijavljujete prilikom check-ina je to da dozvoljene dimenzije i težine prtljage određuje svaka kompanija za sebe. Te svakako preporučujemo da isto provjerite na web stranicama kompanija s kojima putujete. Uglavnom, za "check in prtljagu" vrijedi da su dimenzije a+b+c=max.158 cm, a težina od 20-32kg.

  • Ručna prtljaga (carry-on, hand baggage) je prtljaga koju nosite sa sobom u kabinu aviona. Također svaka avio kompanija za sebe određuje težine i dimenzije ručne prtljage. U nekim avio prijevoznicima ova prtljaga je već uključena u cijenu leta, a u nekim uglavnom nisko budžetnim kompanijama i ona se plaća dodatno (naravno manje od predane prtljage) . Osim torbe običnih dimenzija, pod ručnu prtljagu se nekad podrazumijevaju kuferi do 10kg, dimezija 55x40x20cm.

Izdvojili smo za vas linkove nekih avio kompanija na kojima možete provjeriti točne informacije dozvoljene prtljage na avionskim letovima:
Rynair
KLM
Croatia Airlines

Euro Wings
Quatar Airways
Lufthansa
Turkish Airlines
Easyjet

Trebate avionsku kartu, želite na organizirano putovanje ili ono putovanje skrojeno baš po vašoj mjeri? Tu smo, javite nam se! :)


Više članaka

Putovanja?

Putovanja?

Objavljeno:

Koliko često putuješ? Kako putovanja utječu na tvoj život? Radije putuješ ljeti ili preko zime? Više voliš svjetske metropole ili preferiraš neistražene gradove? Putuješ samostalno ili organizirano? Spavaš u hotelu 5* ili kampiraš u hammocku? Istražuješ destinaciju u potpunosti ili samo odlaziš na "odmor"?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Objavljeno:

Često pitanje koje dobivamo u agenciji je upravo koja je dozvoljena prtljaga na avionskim letovima? U ovom blogu donosimo vam odgovore na pitanja koliko kilograma i koje dimenzije podrazumijeva prtljaga koja ide u kabinu, a koliko ručna prtljaga.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.