Putovanje u Budimpeštu iz Splita


Polazak iz Splita

Cijena od:    1.390,00 kn

Broj dana:   4
 

Tip putovanja:   Putovanje autobusom
 

polasci:   28.04.2017.     15.06.2017.
                22.06.2017.   1. dan - SPLIT - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 6.00 sati s autobusne stanice Sukoišan. Vožnja s dolaskom u poslijepodnevnim satima. Smještaj. Šetnja gradom u pratnji vodiča. Za večer predlažemo vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - BUDIMPEŠTA 

Doručak. Odlazak na razgled grada busom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Budim gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva sv. Matijaša i Ribarska tvrđava s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njenih 8 mostova, najstariji i najljepši je Lančani most preko kojeg se spuštamo u Peštu do neogotičkog dragulja - zgrade Parlamenta, bazilike sv. Stjepana, a nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi, zatim Trg heroja - najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 g. postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela. Nastavljamo avenijom Andrassy, najljepšom gradskom ulicom s Operom, gradski park tj. Varosliget. Slobodno poslijepodne - predlažemo posjet nekom od muzeja ili posjet zatvorenoj tržnici sa ponudom suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija... Kraj dana ostavite za kavu i u kolače - doboš ili esterházy torta te žarbo šnitama slastičarne Gerbaud (uz doplatu). Noćenje.


3. dan - BUDIMPEŠTA

Doručak. Nastavak razgleda grada: odlazak do najviše točke Budimpešte - brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na Budim, Peštu i brojne mostove. Razgled završavamo kod glavne trgovačke ulice Vaci - pješačke zone s bogatom ponudom trgovina, lokala i šetalištem uz Dunav. Predlažemo šetnju ulicom Vaci sve do glavnog gradskog Trga heroja. U dogovoru s vodičem odlazak u Teror Haze - „Kuću terora" - neorenesansna zgrada u kojoj su se odvijala mučenja i smaknuća zatvorenika za vrijeme nacizma i komunizma, a 2002. g. pretvorena je u muzej. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel prema želji. Za večernje sate predlažemo odlazak u tradicionalni poznati mađarski restoran „Vinske katakombe“ uz folklorni program, romsku glazbu te obilazak vinskog podruma sa najvecom bacvom na svijetu, uz casu vina. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - BUDIMPEŠTA - BALATON - SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme za kraću šetnju te kupnju još ponekog suvenira. Odjava i vožnja prema Balatonu. Predlažemo ručak u čuvenoj Kukoricza čardi. Kraće slobodno vrijeme za šetnju nakon ručka. Vožnja prema Splitu sa kraćim stajanjima na putu. Dolazak u Split predviđen je u kasnim večernjim satima.

 Cijena uključuje

- prijevoz autobusom prema programu
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*
- razgled grada
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 Cijena ne uključuje

- doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn
- vožnja brodom po Dunavu sa pjenušcem150 kn (najmanje 20 prijavljenih)
- večera u Vinskim katakombama 290 kn ( uključen prijevoz, obilazak vinskog podruma uz degustaciju, večera uz folklorni program i romsku glazbu, neograničena konzumacija vina) 
- ručak u Kukoricza čardi na povratku 150 kn (najmanje 20 prijavljenih)

 Napomena:

Mogućnost polaska iz Šibenika, Zadra, Karlovca, Zagreba ; ukrcaj putnika kod naplatnih kućica na autoputu (obavezno naglasiti kod prijave).


Svoje mjesto za putovanje u Budimpeštu rezervirajte u NIK travel agency u Šibeniku 
preko puta City life.Mogućnost polaska iz Šibenika, Zadra, Karlovca, Zagreba ; ukrcaj putnika kod naplatnih kućica na autoputu (obavezno naglasiti kod prijave).
Mogućnost polaska iz Šibenika, Zadra, Karlovca, Zagreba ; ukrcaj putnika kod naplatnih kućica na autoputu (obavezno naglasiti kod prijave).

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2018. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax