Vijetnam i Kambodža

Ho Chi Minh City - Cu Chi Tuneli - Danang - Hanoi - Halong - Siem Reap - Angkor


Cijena od:     15.490,00 kn
Broj dana:     14 dana
Tip putovanja:     Putovanje avionom
 
polasci:      11.04.2017. 
                                       
1. dan - Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.10 sati s dolaskom u 23.20 sati.

2. dan - Istanbul - Ho Chi Minh City (Saigon)

Nastavak putovanja za Ho Chi Min na liniji TK166 u 2.20 sati. Dolazak u Ho Chi Min u 18.55 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan - Ho Chi Minh City - Cu Chi tuneli

Nakon doručka, odlazak na izlet do TUNELA CU CHI (oko 75 km od grada). Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) sa kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cuchi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Min i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4. dan - Ho Chi Minh City - My Tho (Mekong delta) - Ho Chi Minh City

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minu, odlazak do Kineske četvrti sa hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan - Ho Chi Minh City - Danang - Hoi An

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Danang. Po slijetanju u Danang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An, po dolasku večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6. dan - Hoi An

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak Hoi Ana, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant's House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Poslijepodne je slobodno za odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7. dan - Hoi An - Danang (zračna luka) - Hanoi - Halong

Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, organizirani prijevoz za Halong zaljev. Na putu zaustavljanje radi ručka. Ovaj prekrasan zaljev jedno je od sedam svjetskih čuda prirode i pod zaštitom je UNESCO-a. Više od 2.000 spektakularnih vapnenačkih otoka i stijena izranjaju iz smaragdno zelenog mora na površini od preko 1500 km2. Po dolasku u Halong, smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu, povratak u hotel i noćenje.

8. dan - Halong - Hanoi

Doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenje je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan - Hanoi

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama - pagode Jednog stupa. Pauza za ručak uključen u cijenu. Potom, razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma. Posjet Etnološkom muzeju. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan - Hanoi - Siem Reap

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

11. dan - Siem Reap - Angkor

Ustat ćemo rano i otići do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u rižina polja. Večera i noćenje.

12. dan - Angkor Thom - Angkor Wat

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. Nakon razgleda i šetnje zasigurno ćete uživati u jednosatnoj masaži stopala nakon koje ćete moći nastaviti šetnju kroz noćnu Angkorovu tržnicu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

13. dan - Siem Reap - Bangkok - Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog transfera prema zračnoj luci Siem Reap. Po dolasku prijava na let za Bangkok u večernjim satima. Dolazak u zračnu luku Bangkok. Prijava na let za Istanbul na liniji TK69 (Turkish Airlines) u 23.20 sati.

14. dan - Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 5 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1053 u 7.15 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.35 sati.


Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
- smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 11 noćenja s obrocima prema programu
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- prijevoz autobusom prema programu
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)
- vizu za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju (plaćanje na licu mjesta)
- pri izlasku iz Kambodže pristojba zračne luke: 25 USD (plaćanje na licu mjesta)
- ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD – dobiva se na ulasku u zemlju (plaćanje na licu mjesta)
- izlazna taksa u Ho CHi Min City cca 15 USD (plaćanje na licu mjesta)
- napojnice vodiču i vozaču 50 USD - plaćanje na licu mjesta (obavezna doplata).
- osobne troškove
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Obavezne doplate po osobi

-Prilikom prijave:
- zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)

Doplata na licu mjesta:
- viza za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju 
- pri izlasku iz Kambodže pristojba zračne luke: 25 USD 
- ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD – dobiva se na ulasku u zemlju 
- izlazna taksa u Ho CHi Min City-u cca 15 USD 
- napojnice vodiču i vozaču 50 USD


Važne napomene:


- Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Vijetnama i Kambodže te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te ujedno može biti niža od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr .
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Svoje mjesto za putovanje u Vijetnam i Kambodžu rezervirajte u NIK travel agency u Šibeniku 
preko puta City life.
  

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2018. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax