Kineska tura


Shanghai - Zhujiajiao - Suzhou - Hangzhou - Nanjing - Peking


Cijena od:     6.990,00 kn
Broj dana:     11 dana / 8 noći
Tip putovanja:     Putovanje avionom
 
polasci:      13.04.2017. 
                                       
1. dan - Zagreb - Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera Hrvatske Pošte 120 minuta prije najavljenog leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Dohu u 18.45 sati na liniji QR216 (Qatar Airways) Slijetanje u Dohu u 1.05 po lokalnom vremenu.

2. dan - Doha - Shanghai

Polijetanje zrakoplova za Shanghai u 2.50 sati na liniji QR870 (Qatar Airways). Dolazak u Shanghai u 16.20 sati po lokalnom vremenu i obavljanje graničnih formalnosti. Odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Shanghaija i futuristički Pudong s igrom svjetala i neonskih reklama. Večera. Odlazak do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

3. dan - Shanghai

Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - Shanghai - Zhujiajiao - Suzhou

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u smjeru grada Suzhou koji datira iz 514. godine. Putem razgled vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Ručak (uz doplatu). Nastavak putovanja. Po dolasku u Suzhou smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan - Suzhou - Hangzhou

Doručak. U Suzhou postoji više od 60 vrtova koji su ostali netaknuti od vremena svog nastanka. Posjet jednom od vrtova, a potom slijedi vožnja brodom po kanalima grada čije bogatstvo predstavljaju pagode, kameni mostovi i svjetski poznata svila. Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak do grada Hangzhou. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

6. dan - Hangzhou - Nanjing

Doručak. Grad Hangzhou se smjestio južno od Shanghaija i na svojem proputovanju kroz Kinu u 13. stoljeću ga je Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Ručak (uz doplatu). Hangzhou je također poznat i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Poslijepodne odlazak do grada Nanjinga, smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

7. dan - Nanjing - Peking

Doručak. Grad Nanjing, "južna prijestolnica" se smjestio na obali rijeke Yangtze i bivši je glavni grad Kine. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Slijedi odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Peking. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Svaka kabina sadrži 4 ležaja (ležajeve dodjeljuje prijevoznik). Noćna vožnja bez uključenih obroka.

8. dan - Peking

Po dolasku u Peking u ranim jutarnjim satima slijedi odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Smještaj u hotel. Večera. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing, ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj možete pronaći lokalne kineske delicije i specijalitete. Noćenje.

9. dan - Peking - Veliki Kineski zid - Peking

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara s oko 20.000 osmatračnica, građenog tijekom punih 20 stoljeća, koji je inicijalno trebao obraniti Kinu od čestih upada nomadskih plemena sa sjevera u potrazi za pašnjacima. Zid je 1987. godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Ručak (uz doplatu). Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Večera i noćenje.

10. dan - Peking

Doručak. Odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming koje se prostire na tri četvrtine cjelokupnog područja. Palačom dominira brdo Dugovječnosti i mnogobrojne pagode. Palača je služila carskoj dinastiji kao sklonište od ljetnih vrućina, a 1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Prošetat ćete pravom malom galerijom na otvorenom, oslikanim paviljonom s tradicionalnim kineskim motivima te vidjeti mramorni brod carice Cixi. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda odlaskom prema budističkom hramu Lama, najvećem i najbolje očuvanom u Pekingu. Hram je ukrašen muralima u tibetanskom stilu sa skulpturama buda, demona i bogova. Najveću pažnju u hramu privlači Maitreya Buda visok 18 metara, isklesan od jednog komada sandalovine. Večera. Slijedi transfer do zračne luke u Pekingu i prijava na let za Dohu.

11. dan - Peking - Doha - Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Dohu u 1.50 sati na liniji QR895 (Qatar Airways). Po dolasku u Dohu u 5.40 sati po lokalnom vremenu, nastavak putovanja za Zagreb u 7.05 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb u 12.05 sati.


Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
- transfere prema programu
- smještaj u hotelima 4* (doručak u hotelima, večera u lokalnim restoranima prema programu)
- prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima prvog razreda u kabinama s četiri ležaja prema programu
- razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- organizaciju i pripremu putovanja
- jamčevinu

Cijena ne uključuje

- pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 2.950 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
- kinesku vizu u iznosu od 180 kn i trošak posredovanja ishođenja vize u iznosu od 100 kn
- piće uz obroke
- napojnice lokalnim davateljima usluga
- osobne troškove
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)Obavezne doplate po osobi

- pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 2.950 kn (iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata)


Neobavezne doplate po osobi

Doplate - prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana (minimalno 15 putnika):
- Akrobatski show u Shanghaiju: 150 kn


Važne napomene:

Izračun je rađen na osnovi najmanje 15 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

* u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih (ukupno 30 EUR).
* za potrebe noćne vožnje u vlaku ponesite ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu.
* organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik. 

- Odgovorni organizator: PBZ Card Travel d.o.o., putnička agencija, Radnička 44, Zagreb


Red letenja - polazak: 06. - 16.10.2016., prijevoznik: QATAR Airways
QR 216 06OCT ZAGREB - DOHA 18,45 - 01,05 +1 - slijetanje 07OCT
QR 870 07OCT DOHA - SHANGHAI 02,50 - 16,20
QR 895 16OCT PEKING - DOHA 01,50 - 05,30
QR 217 16OCT DOHA - ZAGREB 07,05 - 11,10 

Red letenja - polazak: 17. - 27.10.2016., prijevoznik: QATAR Airways
QR 218 17OCT ZAGREB - DOHA 13,05 - 19,25
QR 870 18OCT DOHA - SHANGHAI 02,50 - 16,20
QR 895 27OCT PEKING - DOHA 01,50 - 05,30
QR 217 27OCT DOHA - ZAGREB 07,05 - 12,05Svoje mjesto za Kinesku turu rezervirajte u NIK travel agency u Šibeniku 
preko puta City life.
  

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2018. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax