Mjesta rivijereŠIBENIK

Najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, posred istočne obale Jadranskog mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, ćudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo.

saznaj više

VODICE

Želite li dinamičan i sadržajan odmor Vodice su pravo mjesto nadaleko poznato po turističkoj ponudi, zabavnim sadržajima i gostoljubivim mještanima. Harmonija starih dalmatinskih kuća i uskih kala jedinstven su doživljaj. U centru mjesta je barokna župna crkva izgrađena 1746. g. Danas su Vodice moderan turistički gradić sa oko 5000 žitelja sa brojnim restoranima, kafeima, konobama, slastičarnicama, prodavaonicama suvenira i snack barova.

saznaj više

ROGOZNICA

Rogoznički poluotok smješten je na krajnjem jugoistočnom dijelu županije Šibensko - kninske. Odlično razveden rogoznički zaljev sa istoka, juga i jugozapada potpuno je zaštićen ražanjskim poluotokom i otokom Smokvica, dok mu je zapadna obala izložena utjecaju otvorena mora.

saznaj više

PRIMOŠTEN

Pod imenom Capusta Cista nalazimo u dokumentima iz 1564. g. Po nastanku otok mjesto je od naleta Turaka bilo zaštićeno kamenim zidom s kulama, a veza sa kopnom bio je pokretni most da bi kasnije most bio zamijenjen nasipom i Primošten postaje poluotok. Primošten je i danas sačuvao atmosferu i sva arhitektonska obilježja srednjevjekovnog mediteranskog ribarskog naselja. Mjestom dominira crkva Sv. Jurja sagrađena 1485. g. na najvišoj točki ondašnjeg otoka. Pažnju svakako privlače i crkva Gospe od Milosti iz 1553. g. i kapelica Sv. Roka iz 1680. g.

saznaj više

TISNO

Je najmlađe naselje na otoku sa 1430 stanovnika, na mjestu gdje otok Murter gotovo dodiruje kopno s kojim je od 1832. godine spojen pokretnim mostom. Noviji dio naselja izgrađen je na kopnenom predjelu Gomilica. Mjesto je poznato po prostranim trgovima, zelenilu i dugačkoj rivi.

saznaj više

 

1 2 3

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax