Mjesta rivijere

SKRADIN
Se nalazi na desnoj obali rijeke Krke i od Šibenika je udaljen svega 19 km. U Skradinu se nalazi ulaz u Nacionalni park Krka, ACI-jeva marina sa oko 220 vezova u moru i hotel Skradinski buk. Osim u hotelu gostima se nudi smještaj i u pansionima i u apartmanima u kućnoj radinosti.

saznaj više

SRIMA
Je malo slikovito turističko mjesto, spojeno s Vodicama zbog intezivne izgradnje brojnih kuća za odmor. Naselje je postojalo već u srednjem vijeku, no stanovnici su pred opasnošću od Turaka prebjegli na obližnji otok Prvić i formirali naselje Šepurine. Prestankom te opasnosti krajem 17. stoljeća vraćaju se u Srimu.

saznaj više

TRIBUNJ
Je tipično dalmatinsko naselje s uskim ulicama i zbijenim kućama. Stari dio mjesta izgrađen je na otočiću; kasnije sagrađen kameni most povezuje otok s kopnom gdje se razvilo novo naselje. Najstariji pisani dokumenti potječu iz 1464. godine. U to se vrijeme Tribunj nazivao Triubahunj. Stara crkva sv. Nikole uz groblje podrignuta je 1452. godine. Na brdu sv. Nikola 1650. godine sagrađena je za obranu Turska utvrda Jurjevgrad. Za vrijeme mletačke vladavine Tribunj je utvrđen obrambenim zidovima, ostaci kojih su još vidljivi. Crkva Djevice Marije iz 1435. godine nalazi se istočno na putu prema Vodicama.

saznaj više

ZATON

Zaton postoji već u 15. st. Naselje je smješteno u istoimenoj uvali, na krajnjem zapadnom dijelu Šibenskog zaljeva u koji utječe rijeke Krka. Pokraj Zatona u području Velike Mrdakovice otkrivene su stare nekropole iz VI st. do I st. prije Krista, a na samoj gradini V. Mrdakovice otkriveni su ostaci gradinskoga naselja i fortifikacijskog sustava. Asfaltiranom je cestom povezan sa Šibenikom udaljenim 10 km.Mjesto je skladno, formirano od starih i novih kuća. U pozadini naselja prostiru se plodna polja na kojima se najviše uzgaja višnja maraska i vinova loza. Stanovnici se bave ovčarstvom i ribarstvom, a u novije vrijeme turizmom i trgovinom.

saznaj više

 

12 3

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax