NP Plitvice

Program izleta i opis destinacije
Trajanje izleta:        08:00 - 19:00
Destinacija: NP Plitvička jezera
Prijevoz: Autobus
Usluga: Cjelodnevni izlet
Cijena: 620,00 kn/osoba
(min. 6 osoba)
Termini: Na Upit!
   
   
   
   

Izlet na Plitvice

Polazak autobusom iz Šibenika u 8:00 h, vožnja autocestom do Gornje ploče, nastavak puta ličkom magistralom do parka. Dolazak u NP Plitvice oko 11:00 h. Razgled i šetnja nacionalnim parkom. Ručak o vlastitom aranžmanu. Povratak u Šibenik oko 19:00 h. 

Foto galerija programa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Cijena uključuje
  • Prijevoz autobusom /minibus/kombi
  • Ulaznicu u NP
Cijena ne uključuje
  • Ručak
Cijena - 620,00 kn/osoba
( min. broj osoba 6)


 

NP Plitvice

NP Krka

Plitvička jezera nalaze se danas na jednoj od najvažnijih cestovnih prometnica Hrvatske. U tom Vražjem vrtu, priroda je čovjeku podarila jedan sasvim drugi vrt: vrt čudesnih fenomena krške hidrografije. Vrtlar - krš - stvorio je u Hrvatskoj mnogo toga lijepoga i zanimljivoga, ali - kažu - ovdje mu je to posebno dobro uspjelo. Tek 1949. god. Plitvička jezera dobila su trajan status nacionalnog parka. 1979. god. - UNESCO je Plitvička jezera uvrstio u Listu svjetske prirodne baštine.

Visoka šuma mjestimično poprima prašumske oblike, a tom prirodnom bogatstvu odgovara i šarolikost biljnog i životinjskog svijeta. Uz mnogobrojne vrste ptica i sitne divljači, u parku ima srna, medvjeda, vukova, divljih svinja i divljih mačaka, a u vodam pastrva.

Ukupna površina svih jezera iznosi približno 2 km2. Oko tri četvrtine navedene površine otpada na dva najveća jezera: Kozjak - 81,5 ha i Prošće - 68 ha. Ovdje su i najveće dubine: u Kozjaku 46 m, a u Prošću 37 m. Jezera su međusobno povezana mnogim većim i manjim slapovima. Glavnu količinu vode jezerima donose Crna i Bijela rijeka. U Kozjak utječe Rječica, a odvirak iz jezera je rijeka Korana.

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax