NP Kornati

Izlet na Kornate - "Slano jezero" : program izleta i opis destinacije

Boravak: 09:00 - 17:00 iz Vodica
08:30 - 17:30 iz Primoštena
Destinacija: N.P. Kornati + park prirode Telašćica
Prijevoz: Brod
Usluga: Prijevoz brzim i modernim brodom, pratnja stručnog vodiča, ručak, piće za vrijeme jela te ulaznica u N.P. Kornati
Cijena 320,00 kn po osobi iz Vodica
400,00 kn po osobi iz Primoštena
Termini 2-6 puta tjedno

320,00 kn/osoba iz Vodica
 
400,00 kn/osoba iz Primoštena

Kornati iz Vodica
Kornati iz Primoštena

Izlet brodom u N.P. Kornati iz Vodica (Primoštena,Šibenika i Murtera) polazi u 09,00 iz Primoštena 08:30. Plovidba prema Kornatima te ulazak u NP oko 11:00 sati. Plovidba između otoka Nacionalnog Parka te razgledavanje ljepota klifova i Kornatskih kruna sa vanjske strane arhipelaga. Dolazak u park prirode Telaščica (Ravni Žakanj-za polazak iz Primoštena) oko 12 sati. Ručak na brodu. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju do vrha otoka odakle se pruža jedinstven pogled na cijeli arhipelag i druge vlastite programe. Polazak oko 15 sati. Povratak kroz Proversu te dalje sjevernom stranom Kornata prema Vodicama (Primoštenu)  gdje se očekuje dolazak oko 18 sati.

Foto galerija programa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Cijena uključuje
  • prijevoz brodom
  • pratnja stručnog vodiča
  • ručak, piće za vrijeme jela
  • ulaznice

Cijena po osobi iz Vodica: 320,00 kn

Cijena po osobi iz Primoštena: 400,00 kn 

 

NP Kornati

NP Krka

Nacionalni park Kornati je jedna od najrazvedenijih otočnih skupina na Mediteranu, jedinstven splet od 150 otoka, otočića i hridi razasutih na središnjem djelu Jadrana to je najmodriji kutak Jadrana u kojem modra boja Kornatskog mora jos više dolazi do izražaja u kontrastu s bijelo sivim kamenjarom koji prevladava na otocima. Sa svojim neponovljivo bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zaljevima i lučicama Kornati su nezaobilazno odredište za nautičare na njihovim lutanjima po Jadranu i pravi izbor za moderne robinzone. NP Kornati od 1980. god. štiti i čuva, od čovijeka - za čovječanstvo, najljepši dio Hrvatskog dijela Jadranskog mora. Granicama parka obuhvaćene su dvije trećine skupine otoka i hridi poznatih pod zajedničkom imenom - Kornati.

Park obuhvaća prostor od oko 218 milijuna m2 od čega je 3/4 prostora more a 1/4 površine su otoci, otočići i hridi.

Jedna od najupečatljivijih prirodnih pojava na Kornatima su klifovi na nizu otoka Donjih Kornata, koji gledaju prema otvorenom moru. Klifovi se od davnina nazivaju krunama (kruna-corona) pa odatle vjerojatno potiče i ime Kornati. Najviši kornatski klifovi su na otoku Klobučaru (80 metara), na Mani (65 metara), Rašipu velom (64 metra) itd. Podmorski nastavci tih klisura dosežu i do 100 metara dubine.

Kutak za gosta

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2016. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by lemax, iTravel