Mjesta rivijere

SKRADIN
Se nalazi na desnoj obali rijeke Krke i od Šibenika je udaljen svega 19 km. U Skradinu se nalazi ulaz u Nacionalni park Krka, ACI-jeva marina sa oko 220 vezova u moru i hotel Skradinski buk. Osim u hotelu gostima se nudi smještaj i u pansionima i u apartmanima u kućnoj radinosti.

saznaj više

SRIMA
Je malo slikovito turističko mjesto, spojeno s Vodicama zbog intezivne izgradnje brojnih kuća za odmor. Naselje je postojalo već u srednjem vijeku, no stanovnici su pred opasnošću od Turaka prebjegli na obližnji otok Prvić i formirali naselje Šepurine. Prestankom te opasnosti krajem 17. stoljeća vraćaju se u Srimu.

saznaj više

TRIBUNJ
Je tipično dalmatinsko naselje s uskim ulicama i zbijenim kućama. Stari dio mjesta izgrađen je na otočiću; kasnije sagrađen kameni most povezuje otok s kopnom gdje se razvilo novo naselje. Najstariji pisani dokumenti potječu iz 1464. godine. U to se vrijeme Tribunj nazivao Triubahunj. Stara crkva sv. Nikole uz groblje podrignuta je 1452. godine. Na brdu sv. Nikola 1650. godine sagrađena je za obranu Turska utvrda Jurjevgrad. Za vrijeme mletačke vladavine Tribunj je utvrđen obrambenim zidovima, ostaci kojih su još vidljivi. Crkva Djevice Marije iz 1435. godine nalazi se istočno na putu prema Vodicama.

saznaj više

TROGIR

je u pravom smislu grad muzej. Ljubitelji kulturno - povijesnih spomenika, umjetničkih djela, izvornih zdanja i lijepih ulica u Trogiru će upoznati raskošnu i slojevitu baštu - od romaničkoga dvorišta do suvremeno opremljenih interijera. Neponovljiva povijesna jezgra, Radovanov portal, umjetničke zbirke, koje su tijekom stoljeća oduševljavale namjernike i putopisce, nude trogirskom turistu divotu koju kao prikladan suvenir personificira reljef Kairosa. Širu trogirskuz okolicu (rivijera Trogir - Seget - Čiovo) karakteriziraju bujna vegetacija, brojni otocići otočići, kamenite i šljunčane plaže.

saznaj više

ZADAR
Je kulturno, gospodarsko i administrativno središte sjeverne Dalmacije. Grad je bogat duhovne i materijalne kulture, sa bogatom turističkom tradicijom.

saznaj više

 

1 2 3 4

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2018. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by lemax, iTravel