Mjesta rivijere

MURTER
Prvi put spominje grčki filozof Tolomej pod imenom Scardon. To je najveći i kopnu najbliži otok šibenskog arhipelaga. Veći dio otoka prekriven je stoljetnim stablima maslina i smokava, a to su ujedno i glavne tradicionalne kulture koje uzgaja domaće stanovništvo, no u novije vrijeme zbog izuzetnih prirodnih mogućnosti, turizam i turistička djelatnost postaju sve veći pokretač razvitka ovog otoka.

saznaj više

GREBAŠTICA
Je malo živopisno naselje, 15 km južno od Šibenika, smješteno u dubokom zaljevu u blizini poluotoka Oštrica. Mjesto je sa Šibenikom povezano redovitim autobusnim linijama.

saznaj više

BRODARICA
Je prigradsko naselje Šibenika udaljeno od središta grada svegga 8 km jadranskom turističkom cestom u smjeru juga. Brodarica je mirno ugodno naselje vila i privatnih kuća pogodno za obiteljski odmor i kupanje na slikovitim plažama. Smještaj se nudi u brojnim obiteljskim kućama i apartmanima.

saznaj više

ZABLAĆE
Je naselje smješteno uz obalu u blizini hotelskog naselja Solaris. Od Šibenika je udaljeno svega 9 kilometara. U srednjem vijeku Zablaće je poznato po solanama odakle su stanovnici Šibenika podmirivali svoje potrebe i trgovali solju, no s vremenom stanovnici Zablaća zanemaruju tradicionalnu proizvodnju soli i solane postupno prestaju sa radom. Na stare solane i danas podsjećau nazivi Velika jezera i Mala solane, zvana još i blatu zbog ljekovitog blata, za koje je medicinski utvđeno da je djelotvorno u liječenju reume.

saznaj više

PIROVAC
Se smjestio na sjevernoj obali pirovačkog zaljeva, svojim lijepim prastarim licem tako vječno okrenut suncu, njegov zaljev prirodni je fenomen, deset kilometara usječen u kamen i mediteransko raslinje što svoje zanosne mirise miješa sa iskonskim morskim mirisima. Resi ga kolajna prirodnih plaža, pjeskovitih uvala i plače umilna morksa struja, koja tijekom ljeta toplinu mora uznosi tri do četiri stupnja iznad prosječne topline Jadranskog mora, a okuse stalno nudi, u svako doba dana drukčiji, pogled na bajkloviti otočić Sustipanac. Kao i cijela šibensko - kninska županija Pirovac leži na dlanu dva nacionalna parka, otočkog raja Kornati i kraške ljepotice jedinstvenih slapova Krke.

saznaj više

 

1 2 3

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax