Događanja

Grad Šibenik - Znamenitosti

       
 

Međunarodni dječji festival

Nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već četrdeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. 

Šibenska noć

Krajem lipnja u subotu uoči otvaranja MDF-a najluđa Šibenska noć u kojoj tisuće šibenčana, turista i gostiju iz drugih krajeva preplave ulice i zabavljaju se do ranih jutarnjih sati.

Večeri dalmatinske šansone

Šibenski je festival prepoznatljiv i šire i to po mnogo čemu, a ponajprije po samoj kavaliteti kako u organizacijskom tako i umjetničkom pogledu. Održava se drugom polovicom kolovoza.

Orguljaška ljetna škola

U okviru glazbene škole Ivana Lukačića organizirana je Orguljaška ljetna škola. Ona okuplja vrsne predavače i ima izrazito edukativni karakter. Djeluje od 17.-31. kolovoza.

Šibensko kulturno ljeto

Koncerti klasične glazbe, dramske predstave, opere, te razni pop-rock koncerti održavaju se tijekom srpnja i kolovoza na otvorenim pozornicama šibenskih tvrđava i trgova.
 

Muzeji i galerije

Muzej grada Šibenika otvoren preko cijele godine. Organizira povremene i stalne izložbe. Smješten je u bivšoj Kneževoj palači kraj katedrale Sv. Jakova.

Galerija Sv. Krševana

U galeriji izlažu recentni Hrvatski umjetnici. Za svoje potrebe koristi i prostor Studija u ul. Petra Nakića. Otvorena je preko cijele godine a nalazi se u ulici Don Krste Stošića.

Galerija AG

Vlasništvo akademskog kipara Aleksandra Ale Guberine. Nudi autorske radove. Za vrijeme Međunarodnog festivala djeteta u njoj djeluje dječja kiparska radionica. Nalazi se u ulici Don Krste Stošića.

Galerija Juraj Dalmatinac

Galerija se nalazi u strogom centru grada, u ulici Don Krste Stošića, u zgradi sagrađenoj u 17. stoljeću koja je pod zaštitom Ministarstva kulture.


.

 

       
  Gastro ponuda
Restoran Gradska Vjećnica
Restoran Uzorita
Restoran No. 4
Restoran Tinel
Restoran Pescaria
Konoba Kanela
 
Restoran Barun
Restoran Zlatna ribica
Restoran Oceanic
Restoran Alpa
Restoran Stari Grad
Restoran Torcida

Smještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax