Budimpešta

Budimpešta – 4 dana
autobusom iz Splita i Šibenika


1. dan - SPLIT - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 6.00 sati s autobusne stanice na Sukoišanskoj ulici. Vožnja do Budimpešte s dolaskom u poslijepodnevnim satima; smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju u pratnji vodiča. U večernjim satima predlažemo vožnju brodom po Dunavu s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada uz čašu pjenušca. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan -
BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: odlazak na Budim gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva sv. Matijaša i Ribarska tvrđava s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njenih 8 mostova, najstariji i najljepši je Lančani most preko kojeg se spuštamo u Peštu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta s oko 700 prozora, bazilike sv. Stjepana, a nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi, zatim Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1.000 g.postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela. Nastavljamo avenijom Andrassy, najljepšom gradskom ulicom s Operom, gradski park tj. Varosliget. Slobodno poslijepodne za vlasitite aktivnosti – predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja ili posjet zatvorenoj tržnici sa bogatom ponudom suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija...Predlažemo da kraj dana ostavite za kavu i uživanje u najboljim kolačima - doboš ili esterházy torti te nezaobilaznim žarbo šnitama slavne slastičarne Gerbaud ili posjet termalnom kupalištu u Budimpešti (uz doplatu). Noćenje.


3. dan -
BUDIMPEŠTA

Doručak. Nastavak razgleda grada: odlazak do najviše točke Budimpešte – brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove. Razgled završavamo kod glavne trgovačke ulice Vaci - pješačke zone s bogatom ponudom trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav Predlažemo šetnju ulicom Vaci sve do glavnog gradskog Trga heroja. U dogovoru s vodičem odlazak u Teror Haze – „Kuću terora„ - Neorenesansna zgrada u kojoj su se odvijala nehumana mučenja i smaknuća zatvorenika za vrijeme nacizma i komunizma, a 2002. godine pretvorena je u muzej. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti. Za večernje sate predlažemo odlazak u tradicionalni poznati mađarski restoran „Vinske katakombe“ uz folklorni program, romsku glazbu te obilazak vinskog podruma sa najvecom bačvom na svijetu (trenutno u rekonstrukciji), uz času vina... Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - BUDIMPEŠTA - BALATON - SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme za kraću šetnju gradom te kupnju još ponekog suvenira. Odjava iz hotela i vožnja prema Balatonu. Predlažemo ručak u čuvenoj Kukoricza čardi. Kraće slobodno vrijeme za šetnju nakon ručka. Vožnja prema Splitu sa kraćim stajanjima na putu. Dolazak u Split predviđen je u kasnim večernjim satima.


Polazak:
10.05.2018.

Cijena po osobi: 1.390 kn


Cijena uključuje:

- prijevoz autobusom prema programu
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Budimpešti
- razgled grada
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:


- doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn
- vožnja brodom po Dunavu sa pjenušcem 150 kn (najmanje 20 prijavljenih)
- večera u Vinskim katakombama 290 kn (uključen prijevoz, obilazak vinskog podruma uz degustaciju, večera uz folklorni program i romsku glazbu, neograničena konzumacija vina)
- ručak u Kukoricza čardi na povratku 150 kn (najmanje 20 prijavljenih).

Neobavezne doplate po osobi:

- doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn
- vožnja brodom po Dunavu sa pjenušcem 150 kn (najmanje 20 prijavljenih)
- večera u Vinskim katakombama 290 kn ( uključen prijevoz, obilazak vinskog podruma uz degustaciju, večera uz folklorni program i romsku glazbu, neograničena konzumacija vina)
- ručak u Kukoricza čardi na povratku 150 kn (najmanje 20 prijavljenih).

Važne napomene:

- Mogućnost polaska iz Šibenika, Zadra - ukrcaj putnika kod naplatnih kućica na autoputu (obavezno naglasiti kod prijave).

Rezervacije na:

- 022/338-550
sibenik@nik.hr
- direktno u NIK travel agency u Šibeniku na adresi Ante Šupuka 5, nasuprot shopping centra City lifeSmještaj:

Putovanja:       

NIK info:

         Copyright © 2000. - 2019. NIK tourist agency
          NIK tourist agency je član IATA,UHPA, ASTA

IATA, UHPA, ASTA logo IATA UHPA ASTA

developed by Lemax